BERD vede o creştere de 1% în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) publică un raport din care reiese că România va reveni pe creştere economică în 2010, cu un plus de 1%.

VEZI AICI PREVIZIUNI BERD

Pentru 2009, experţii BERD prefigurează o contracţie a economiei României de opt procente, după creşterea de 7,1% înregistrată în 2008.

„După mai mulţi ani de creştere susţinută, România se confruntă cu o încetinire economică semnificativă, pe fondul declinului exporturilor, reducerii activităţilor din sectorul construcţiilor şi micşorării nivelului de finanţare“, notează BERD.

Cu toate acestea, „instituţiile financiare internaţionale au acţionat pentru a ajuta la atenuarea impactului crizei, iar perspectiva României pe termen mediu rămâne favorabilă, cu un potenţial bun în ceea ce priveşte reluarea creşterii odată ce condiţiile globale o vor permite“, afirmă Peter Sanfey, economist al BERD.

Impactul social al crizei economice globale va fi, însă, resimţit cu precădere anul viitor, când „numărul falimentelor companiilor şi rata şomajului vor continua să crească“, precizează economistul-şef al BERD, Erik Berglof.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite