BEI dă 113,9 milioane de euro pentru reţelele de apă din 9 judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BEI dă 113,9 milioane de euro pentru reţelele de apă din 9 judeţe
BEI dă 113,9 milioane de euro pentru reţelele de apă din 9 judeţe

Banca Europeană pentu Investiţii (BEI) ar putea cofinanţa cu 113,9 milioane euro proiecte de modernizare/reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din nouă judeţe, investiţii în valoare totală de 876,3 milioane euro, potrivit unor anunţuri ale instituţiei de credit a Uniunii Europene (UE).

Proiectele se înscriu în Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, iar fondurile vor proveni de la Fondul de Coeziune al Uniunii Europene 2007-2013. Toate proiectele vizate au primit avizul Comisiei Europene (CE) pentru finanţare de la Fondul de Coeziune.

Lucrările au ca scop modernizarea reţelelor de apă-canal din judeţele Braşov, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Teleorman, Cluj, Sibiu, Gorj şi Olt, potrivit anunţurilor afişate pe site-ul BEI, care analizează în prezent acordarea cofinanţărilor propuse.

Proiectele necesită investiţii totale estimate la 876,3 milioane de euro, iar BEI le-ar putea cofinanţa cu 113,9 milioane de euro, reprezentând aproape 13% din valoarea totală.

Astfel, Compania Apă Braşov ar urma să primească finanţare europeană de 22,1 milioane euro pentru un proiect de 170,2 milioane euro, iar Apa Serv SA din Teleorman ar putea obţine cofinanţare de 15,1 milioane euro, pentru o investiţie de 116,4 milioane euro.

Aquaserv SA Tulcea poate încasa de la BEI 14 milioane euro pentru lucrări de 107,4 milioane euro, iar Ecoaqua SA Călăraşi ar beneficia de fonduri de 12,4 milioane euro pentru un dosar de 95,8 milioane euro.

Aparegio Gorj SA ar putea obţine fonduri europene de 11,4 milioane euro pentru un proiect de 87,5 milioane euro, iar investiţia de 84,3 milioane euro planificată de SC Apa Tîrnavei Mari SA, din Sibiu, este eligibilă pentru cofinanţare BEI de 11 milioane euro.

SC Apa Arieş SA din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, poate atrage de la UE fonduri de 9,8 milioane euro,
pentru lucrări de 74,9 milioane euro, în timp ce SC Compania de Apă Olt SA ar putea încasa 9,3 milioane euro pentru un proiect de 71,8 milioane euro.

SC Apa Service SA Giurgiu este eligibilă pentru cofinanţare europeană de 8,8 milioane euro la un proiect de 68 milioane euro.

Toate investiţiile vizează lucrări de modernizare a reţelelor de apă-canal din cele nouă judeţe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite