Banca Japoniei şi BEI finanţează tronsoanele Drumul Taberei - Universitate şi Victoriei - Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat acordarea unui împrumut de 370 de milioane de euro pentru construcţia tronsonului de metrou Drumul Taberei - Universitate. Ministerul a finalizat şi detaliile pentru contractarea de la Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţională (JBIC) a unui împrumut de 300 milioane euro pentru construcţia tronsonului Piaţa Victoriei-Aeroportul Oto

"După cum ştiţi ieri (3 iulie - n.r.) vicepreşedintele BEI s-a aflat în România, şi, printre alte lucruri, noi am discutat şi de faptul că Banca Europeană de Investiţii a aprobat o tranşă de 370 milioane de euro pentru tronsonul Drumul Taberei - Universitate. Dorim să extindem, dacă se va putea, pentru anii următori această sumă, astfel încât să ne fie suficientă pentru finalizarea tronsonului Drumul Taberei - Universitate, care este una dintre axele foarte mult aşteptate şi care ar rezolva foarte multe probleme de circulaţie", a declarat Berceanu.

Costurile proiectului Drumul Taberei - Pantelimon sunt estimate la aproximativ 740 milioane de euro.

Despre construcţia liniei de metrou Gara de Nord - Piaţa Victoriei - Aeroportul Otopeni, lucrare de aproximativ un miliard de euro, Berceanu a spus că a cerut ambasadorului Japoniei la Bucureşti soluţii de finanţare pentru 500-600 milioane euro.

Construcţia liniei de metrou Gara de Nord - Aeroportul Internaţional "Henri Coandă-Otopeni" se va derula pe o perioadă de şapte ani şi va costa  1,05 miliarde de euro. Compania japoneză Itochu, ai cărei reprezentanţi s-au aflat în această săptămână la Bucureşti şi s-au întâlnit cu premierul Emil Boc, vor să participe la realizarea proiectului.

  • Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a spus că programul de modernizare şi dezvoltare al Metrorex pentru acest an este estimat la circa 350 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din credite externe de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi de bugetul de stat, a anunţat, sâmbătă,
  • Printre principalele proiecte se află finalizarea lucrărilor de structură a tunelelor şi a staţiilor până la Bazilescu, din cadrul tronsonului 1 Mai - Laromet. Tot în cadrul programului de modernizare şi dezvoltare al Metrorex intră şi achiziţia a 26 de trenuri de metrou noi, tip Bombardier, cu finanţare de la bugetul de stat.
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite