BCR va depozita fondurile europene destinate agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Comercială Română (BCR) va depozita fondurile UE destinate sectorului agricol din România în acest an, estimate la 560 milioane de euro, instituţia fiind selectată în urma unei

Banca Comercială Română (BCR) va depozita fondurile UE destinate sectorului agricol din România în acest an, estimate la 560 milioane de euro, instituţia fiind selectată în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Agriculturii.

Câştigătorul a fost desemnat la începutul acestei săptămâni, iar termenul-limită pentru semnarea contractului este 27 august. Contestaţii privind licitaţia pot fi depuse în termen de zece zile de la stabilirea câştigătorului. BCR a fost selectată ca să depoziteze fondurile UE destinate sectorului agricol românesc în 2007, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Nivelul sumelor care vor ajunge efectiv în România în acest an este estimat la 560 milioane de euro, potrivit anunţului de licitaţie.

Cele două fonduri ale Uniunii Europene sunt destinate finanţării sectorului agricol şi de dezvoltare rurală. Astfel, prin FEGA sunt acordate plăţile unice pe suprafaţă pentru fermieri, de circa 50 de euro pe hectar în acest an, dar şi măsuri de reglare a pieţei (de exemplu, achiziţionarea de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a unui anumit produs la un preţ de referinţă - n.r.), iar FEADR este destinat sprijinirii proiectelor de dezvoltare rurală.

Procedura de selectare a băncii care va depozita fondurile UE pentru agricultură a fost suspendată în luna iunie, în urma unei contestaţii depuse de BRD-Groupe Societe Generale. Contestaţia a fost soluţionată, iar procedura reluată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite