BCR plafonează dobânzile la depozite la 10,5% - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BCR plafonează dobânzile la depozite la 10,5% - Revista presei economice
BCR plafonează dobânzile la depozite la 10,5% - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre plafonarea dobânzilor la depozitele BCR la 10,5%, urcarea afacerilor Tymbark cu 14% în S1 sau scăderea PIB-ului Rusiei. Printre alte subiecte, preţurile caselor sunt gândite doar pentru profit, iar transferurile cu obligaţiuni bat tranzacţiile cu acţiuni pe Bursă.


BCR plafonează dobânzile la depozite la 10,5%

. BCR, cea mai mare bancă locală, a operat recent o nouă reducere a dobânzilor plătite la depozitele în lei, astfel încât cel mai bun nivel - oferit la economiile de peste 10.000 de lei pe trei luni - este de 10,5% pe an. Dobânzile pleacă acum de la 9% pe an, nivelurile bonificate fiind în medie cu un punct procentual mai mici decât cele anterioare acestei revizuiri. Continuă astfel valul de reduceri de dobânzi început încă de la sfârşitul primăverii, când băncile intraseră sub o puternică presiune din partea mediului de business, dar şi a politicienilor pentru a ieftini finanţările, scrie Ziarul Financiar.

Noua fabrică urcă afacerile Tymbark cu 14% în S1. Producătorul de băuturi necarbonatate Tymbark Maspex România, unul dintre principalii jucători pe piaţa băuturilor răcoritoare necarbonatate, a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri mai mare cu 13,9%, respectiv vânzări de 121 mil. lei, raportat la perioada similară de anul trecut, pe fondul investiţiei în branduri, marketing şi extinderea portofoliului, potrivit Business Standard.

PIB-ul Rusiei a scăzut cu 10,1% în primul semestru. Economia Rusiei, unul dintre marile state emergente ale lumii, s-a comprimat cu 10,1% în primul semestru al acestui an, a declarat ministrul dezvoltării economice, Elvira Nabiullina. Oficialul de la Moscova a estimat că economia Rusiei ar putea scădea cu 8 până la 8,5 procente în acest an, potrivit Money.

Preţurile caselor sunt gândite doar pentru profit. Într-o piaţă lipsită de tranzacţii şi plină de incertitudini asistăm la o temperare a preţurilor locuinţelor din România. În momentul de faţă  toţi jucătorii din piaţă  sunt interesaţi să afle până unde vor scădea acestea, astfel încât valorile atinse să reprezinte unele normale şi nu exorbitante, cum erau în urmă cu un an, dar în acelaşi timp să se poată tranzacţiona, anunţă Curierul Naţional.

Transferurile cu obligaţiuni bat tranzacţiile cu acţiuni pe Bursă
. În primele două săptămâni din luna iulie s-au realizat aproape zilnic tranzacţii mai mari cu obligaţiuni decât cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), situaţie fără precedent în istoria pieţei. Astfel, în primele 14 zile ale aces­tei luni, tranzacţiile cu obligaţiuni au însumat peste 22 de milioane de euro, în timp ce transferurile cu acţiuni au fost de numai 15 milioane de euro, potrivit datelor emise de către Bursa de Valori Bucureşt, informează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite