BCR va fi capitalizată cu 100 mil. euro - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre capitalizarea BCR cu 100 mil. euro, noul director al Mega Image sau investiţiile făcute de UPC pentru Internet wireless. Printre alte subiecte, piaţa terenurilor îşi continuă prăbuşirea, iar concentrarea producţiei periclitează bursa de energie.


BCR va fi capitalizată cu 100 mil. euro. BCR.

Cea mai mare bancă locală, ar putea primi de la acţionari aproximativ 100 de milioane de euro printr-o majorare a capitalului, a spus Andreas Treichl, şeful Erste Group, principalul acţionar al băncii. „Ceva de genul (100 de milioane de euro - n.r.). Vom majora capitalul cu oricât cere BCR", a spus Treichl, răspunzând întrebării unui reporter în legătură cu valoarea cu care BCR îşi va majora capitalul social. Comentariul a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat la Bucureşti de Fundaţia Erste, scrie Ziarul Financiar.

Nou director la Mega Image. Lanţul de supermarketuri Mega Image are un nou Supply Chain director, Michael Stathakopoulos, care a preluat funcţia de la Wim Maris, începând cu luna iunie. După patru ani petrecuţi la Mega Image, Wim Maris, fostul Supply Chain director Mega Image, a decis să se alăture echipei Lion Super Indo din Indonezia, parte din Delhaize Group, pe aceeaşi poziţie, de Supply Chain director. Wim Maris şi-a început colaborarea cu Mega Image în 2005, ca director comercial, pentru ca apoi să devină Supply Chain director. Michael Stathakopoulos va gestiona întregul lanţ de aprovizionare, de la Logistică la Comercial, anunţă Business Standard.

Investiţie de 15 mil. euro pentru Internet wireless de la UPC.
Unul dintre principalii jucători de pe piaţa de comunicaţii prin cablu, a investit circa 15 milioane euro în îmbunătăţirea şi modernizarea reţelei de Internet care a ajutat lansarea pe piaţă a soluţiei de Internet wireless pentru utilizatorii rezidenţiali şi care, începând cu 2010, va putea oferi Internet de mare viteză. UPC anunţase investiţii de 52 milioane euro pentru anul 2009. Din această sumă, aproximativ 15 milioane euro au fost alocate îmbunătăţirii reţelei de Internet, potrivit Wall Street.

Piaţa terenurilor îşi continuă prăbuşirea. Din 1990 şi până anul trecut, pe piaţa terenurilor am văzut o evoluţie a preţurilor chiar anormală, deoarece valorile acestora atinseseră niveluri exorbitante, dar perioada de criză a ajustat semnificativ aceste cote. Scăderi importante ale preţurilor de până la 40%, reduceri de 25-35% între preţul iniţial şi cel tranzacţionat, cereri din ce în ce mai mari pentru terenuri în jurul Bucureştiului, dar la preţuri la care proprietarul nu prea doreşte să vândă, cam aşa se conturează piaţa terenurilor din România în acest moment, informează Curierul Naţional.

Concentrarea producţiei periclitează bursa de energie. Proiectul Ministerului Economiei de restructurare a producţiei de energie în două mari companii riscă să distrugă bursa de energie administrată de OPCOM şi să distorsioneze piaţa. Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), a declarat pentru Bursa: "În cele două mari companii, se include prea multă producţie, alături de distribuţie şi furnizare. Dacă nu se dau reglementări clare de tranzacţionare transparentă a energiei produse, pieţele centralizate administrate de OPCOM vor dispărea pentru că majoritatea energiei va fi preluată direct de companiile de furnizare şi distribuţie a Electrica SA. Iar pentru piaţa liberă va rămâne prea puţină energie la un preţ mult prea mare. Concurenţa va fi distor­sionată".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite