Profitul net al BCR scade vertiginos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profitul net al BCR scade vertiginos
Profitul net al BCR scade vertiginos

În primele nouă luni ale acestui an, profitul net al grupului BCR a scăzut cu aproape 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Motivul - creşterea costurilor de risc de aproximativ patru ori.

Profitul net al BCR s-a ridicat, la nouă luni, la 699,5 milioane de lei (166,1 milioane de euro). "Creditele neperformante (NPL) au continuat să crească după cum era de aşteptat, pe fondul condiţiilor de piaţă adverse, care au afectat clienţii, dar au rămas în marja de control, cu o confortabilă rată de acoperire de 120% (garanţii şi provizioane)", arată comunicatul băncii.

Creditele neperformante ale BCR reprezentau 10,6% din totalul portofoliului la finalul lui septembrie 2009, de la un nivel de 6,2% la jumătatea acestui an.

Potrivit băncii, în trimestrul al treilea creditele neperformante au fost afectate mai ales de segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi de proiectele de afaceri imobiliare.

Pe de altă parte, rezultatul operaţional a crescut cu 24,9%, până la 2,2 miliarde lei (528 milioane euro), de la 1,78 miliarde lei (487,6 milioane euro) realizate în primele nouă luni ale anului 2008, în condiţiile creşterii veniturilor operaţionale cu 12,5% şi reducerii cheltuielilor cu 4,2%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite