Credit Europe Bank si BCR scad dobânzile la depozite în lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credit Europe Bank si BCR scad dobânzile la depozite în lei
Credit Europe Bank si BCR scad dobânzile la depozite în lei

Credit Europe Bank va scădea, de la 15 iulie, dobânzile la depozitele la termen în lei cu două puncte procentuale. De asemenea, BCR va micşora dobânzile fixe pentru creditele în lei.

„Credit Europe Bank oferă clienţilor săi oportunitatea ca în termen de şapte zile să îşi păstreze aceeaşi dobândă prin prelungirea depozitelor la termen, deja constituite. Totodată, beneficiază de aceeaşi dobândă şi depozitele la termen nou constituite până la data de 15 iulie“, se arată în comunicatul băncii.
În prezent, rata dobânzii practicate de Credit Europe Bank în România la depozitele la termen nou constituite în lei sau reînnoite până la 15 iulie ajunge până la 12% pe an.

„Deşi dobânzile la conturile de depozite vor urma o linie descendentă până spre finalul anului, atitudinea BNR faţă de aceste schimbări este una pozitivă: ajustarea deficitului de cont curent s-a realizat cu succes până în momentul de faţă, minimul producţiei industriale pare că a fost depăşit, cel al recesiunii fiind deja atins“, a declarat vicepreşedintele Credit Europe Bank, Paul Prodan.
Credit Europe Bank are sediul central în Turcia, iar în România asigură produse şi servicii către 450.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 118 sucursale şi agenţii.

BCR ieftineşte creditele 
 
Banca Comercială Română (BCR) a scăzut dobânzile la creditele cu dobândă fixă, în lei, pentru persoane fizice, cu până la 3,25 puncte procentuale, informează un comunicat al băncii.

„Înregistrăm, în ultima perioadă, o creştere a cererii de credite şi suntem convinşi că scăderea dobânzilor va accentua această tendinţă în contextul unor prognoze încurajatoare pe termen mediu la nivel macroeconomic“, a declarat directorul executiv al direcţiei de credite retail din BCR, Ştefan Coroianu.

Decizia BCR este urmarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR în ultima perioadă, care creează premise bune pentru relansarea creditării şi implicit pentru revigorarea economică sănătoasă. În urma scăderilor aplicate, dobânzile la creditele BCR pentru populaţie în lei încep de la 14,75% pe an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite