BCR Banca pentru Locuinţe ţinteşte primul loc în piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) şi-a început activitatea în această săptămână şi vrea să încheie în acest an 50.000 de contracte, în sumă totală de 300 milioane de euro.

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) şi-a început activitatea în această săptămână şi vrea să încheie în acest an 50.000 de contracte, în sumă totală de 300 milioane de euro. Astfel, instituţia ţinteşte primul loc pe piaţa de economisire-creditare, în funcţie de numărul contractelor noi.

"În urma campaniei de preinformare pe care am derulat-o, circa 120.000 de clienţi s-au arătat interesaţi de sistemul de economisire-creditare, iar în primele două zile de activitate am semnat deja aproape 500 de contracte", a declarat Carmen Schuster, vicepreşedinte al BCR BpL.

Pe termen mediu, reţeaua de unităţi a BCR va realiza 70% din volumul de contracte de economisire-creditare, întrucât 82% din clienţi preferă să fie consiliaţi la bancă în vederea semnării unui astfel de contract.

O piaţă cu potenţial însemnat

Potrivit unui studiu comandat de instituţie, aproximativ 3,2 milioane de persoane au afirmat că sunt interesate de produsele de economisire-creditare în domeniul locativ. Dintre aceştia, 2,2 milioane de repondenţi intenţionează să semneze un astfel de contract în următoarele 12 luni, iar 800.000 de persoane reprezintă un potenţial de clienţi siguri în piaţă.

"Potenţialul pieţei româneşti pe segmentul de economisire-creditare este foarte mare, având în vedere că România are cea mai mică rată de penetrare din regiune, de 0,57%", a declarat Martin Skopek, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCR BpL.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite