Bere Azuga închide fabrica şi disponibilizează 160 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Bere Azuga, cumpărată la începutul anului de Ursus Breweries (tranzacţie anunţată în exclusivitate de ziarul „Adevărul“), va opri producţia din fabrica din Azuga şi va disponibiliza 160 de angajaţi, informează un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Se aprobă concedierea a 160 de salariaţi, urmând ca din data de 15 august să înceteze respectivele contracte individuale de muncă“, se menţionează în raportul încheiat în urma unei adunări a acţionarilor, desfăşurate luni. Începând de marţi, vor fi desfiinţate şi două puncte de lucru în Giurgiu şi Câmpina şi un magazin din Azuga.

Se schimbă domeniul de activitate

Acţionarii au aprobat şi schimbarea domeniului principal de activitate a firmei din fabricarea berii în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti. Ursus Breweries ar putea închiria liniile pentru îmbutelierea de apă minerală către firma Perla Covasnei, unde Bere Azuga deţine aproape 33% din acţiuni, au declarat pentru „Adevărul“, surse din piaţa berii. „Din cauza situaţiei tehnice actuale şi a capacităţii mici de producţie, fără posibilitate de creştere în viitor, va trebui să oprim producţia la berăria din Azuga. Berea Azuga va fi produsă după aceeaşi reţetă în fabricile Ursus Breweries”, ne-a declarat, recent, Diana Klusch, Corporate Affairs Director al Ursus Breweries.

Românii cheltuie peste un miliard de euro pe an pe bere

Ursus Breweries, subsidiară a grupului americano-sud-african SABMiller, a cumpărat, la începutul acestui an, 71% din acţiunile firmei Bere Azuga. Fostul acţionar majoritar, Valerii Moraru, mai deţine, prin intermediul societăţii Rombas Trans International, puţin peste 21% din titluri. Ursus Breweries deţine patru unităţi de producţie a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov, având peste 1.500 de angajaţi. Compania are o capacitate totală de producţie de 7,3 milioane hectolitri pe an, fără a include fabrica de la Azuga, cu o capacitate de 200.000 de hectolitri.

Piaţa internă a berii valorează aproximativ un miliard de euro. Principalii competitor sunt multinaţionalele Ursus Breweries, Heineken România, InBev România şi United Romanian Breweries Bereprod care deţin, cumulate, peste 90% din piaţa internă de profil.

Consumul mediu de bere în România pe cap de locuitor este de aproximativ 81 de litri pe an, comparativ cu 160 litri în Cehia, 118 litri în Germania şi 111 litri în Austria. Consumul ajunge în Luxemburg la 106 litri, în Belgia la 96 litri, în Spania la 79 de litri, iar în Olanda la 78 litri, potrivit datelor Asociaţiei Berarii României

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite