Parteneriat cu Azerbaidjanul pentru Arpechim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parteneriat cu Azerbaidjanul pentru Arpechim
Parteneriat cu Azerbaidjanul pentru Arpechim

Statul român vrea să preia Rafinăria Arpechim de la Petrom prin intermediul Combinatului chimic Oltchim şi să o dezvolte în parteneriat cu azerii de la SOCAR, a declarat ieri secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Şerban, în cadrul Black Sea Energy and Economic Forum.

 „După cum ştiţi, toate capacităţile de prelucrare a ţiţeiului din România au fost privatizate. Ne gândim să construim o rafinărie a statului român. Sunt ţări din zona caspică ce preferă relaţiile de la stat la stat în locul celor dintre firmele private“, a spus Şerban, în cadrul forumului.

Ulterior, el a declarat presei că se referă la preluarea înapoi la stat a Rafinăriei Arpechim, care nu mai reprezintă o prioritate pentru compania care a cumpărat-o, respectiv OMV, acţionarul majoritar al Petrom.

Totodată, oficialul a adăugat că România este singurul stat care a primit o ofertă dintr-o ţară caspică pentru livrarea a 7,3 miliarde de metri cubi de gaze prin viitoarea conductă Nabucco, cu condiţia ca acest gazoduct să fie primul funcţional, însă a refuzat să nominalizeze statul caspic la care se referă.

Până în prezent, nu a fost semnat niciun contract între traderii de gaze şi ţările caspice privind transportul gazelor prin Nabucco.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite