Avram, agăţat într-un dosar de siguranţă naţioanală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Avram a contestat măsura arestării preventive la Curtea de Apel Bucureşti
Vasile Avram a contestat măsura arestării preventive la Curtea de Apel Bucureşti

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost interceptat de SRI care a descoperit că oficialul „blătuia“ arbitrajele.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram (57 de ani), a ajuns după gratii pentru cel puţin 29 de zile, întrucât, susţin judecătorii Tribunalului Bucureşti, "prin prisma funcţiei deţinute a desemnat arbitrii după bunul lui plac şi a transformat programul jocurilor într-o loterie şi un instrument la mâna arbitrilor din România". Vasile Avram a fost arestat preventiv duminică, iar procurorii îl acuză că, pe lângă şpaga de 19.000 de euro luată de la sponsorul echipei de fotbal Tg. Mureş, Sorin Ţerbea, pentru a-i delega arbitrii agreaţi de el în sezonul competiţional 2011-2012, ar fi beneficiat şi de plimbări cu elicopterul.

Vinul pentru socrul mare

De asemenea, omul de afaceri Ion-Sorin Ţerbea i-a adus şefului CCA, Vasile Avram, vinul pentru oaspeţii de la nunta fiului acestuia, Marius Avram. Potrivit DNA, acest lucru este probat de interceptările convorbirilor telefonice şi nu a fost infirmat de niciunul dintre cei arestaţi. Vasile Avram şi presupusul său complice, Sorin Ţerbea, au fost interceptaţi într-un dosar privind siguranţa naţională şi astfel, la 20 mai 2011, au fost prinşi când puneau, telefonic, cap la cap detaliile „blătuirii" pe bani a unor arbitraje care să avantajeze echipa ardeleană aflată în pericol de retrogradare.

În apărarea sa, şeful arbitrilor, Vasile Avram, a invocat în faţa judecătorilor că nu a primit nicio sumă de bani, niciun plic, iar în momentul coborârii în Bucureşti, din elicopter, nu a luat decât mapa personală, iar mulţumirile exprimate cu ocazia ultimei convorbiri erau pentru facilitatea transportului cu elicopterul.  Tribunalul Bucureşti a arătat însă că declaraţiile lui Avram "sunt infirmate de convorbirile telefonice care demonstrează negru pe alb că şeful CCA i-a mulţumit, în nenumărate rânduri, lui Ţerbea pentru "cadoul" trimis.

Intervenţii

Magistraţii atrag atenţia asupra disponibilităţii şi a caracterului efectiv al interferenţelor lui Vasile Avram în modul de desemnare a arbitrilor. Judecătorii arată că Vasile Avram „discută cu persoane a căror calitate, aşa cum reiese din contextul discuţiilor, este aceea de proprietari sau manageri de cluburi de fotbal,  despre modul în care diverşi arbitri au condus meciurile, acceptând recomandarea înlocuirii lor, aspect ce este în mod evident o încălcare a obligaţiei de echidistanţă ce revine acestuia în virtutea funcţiei".  Procurorii au ataşat la dosar şi o interceptare telefonică de la 27 iulie 2011, în care Vasile Avram îşi arată disponibilitatea de a interveni pentru sprijinirea unei persoane la un examen pentru arbitri.

Sandu: „Avram nu mai poate reveni în arbitraj"

Preşedintele FRF, Mircea Sandu (foto), consideră doar un „circ mediatic" faptul că Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost scoşi încătuşaţi, sâmbătă noapte, din sediul DNA pe la poarta de acces la care aşteptau jurnaliştii. „Eu nu cred în vinovăţia lui Avram. Flagrant nu e, înţeleg că e o discuţie între Ţerbea şi pilot, respectiv Ţerbea şi Avram. Nu vreau să mă implic, dar nu e bine să facem nişte abuzuri, ci trebuie să avem nişte probe concludente", a spus Sandu, care susţine că există posibilitatea întoarcerii lui Ion Crăciunescu la conducerea CCA: „Nu se poate spune că eu şi cu Crăciunescu suntem prieteni. S-ar putea să se întoarcă, dar nu o va mai face în această clădire (n.r: Casa Fotbalului), ci în sediul actual al CCA, pentru care plătesc o chirie de 2.000 de euro pe lună. Oricum, Vasile Avram nu mai poate reveni în arbitraj". Şeful FRF a mai spus că îi va acţiona în judecată pe Marian Iancu şi pe Adrian Mititelu, pentru insultele care i-au fost aduse: „Nu pot accepta ca un mecanic şi cu un brutar să-mi terfelească imaginea".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite