Avocatul Gheorghiţă Mateuţ: plângerea împotriva lui Băsescu nu are şanse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, profesor la Universitatea "Babeş - Bolyai" din Cluj-Napoca, a declarat că CRP (Clubul Român de Presă) nu are şanse de reuşită în plângerea penală împotriva

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, profesor la Universitatea "Babeş - Bolyai" din Cluj-Napoca, a declarat că CRP (Clubul Român de Presă) nu are şanse de reuşită în plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru că fapta lui nu se încadrează într-o lege.

"CRP nu are şanse de reuşită, în primul rând, pentru că Traian Băsescu beneficiază de imunitate. În al doilea rând, trebuie văzut care sunt elementele constitutive ale unei infracţiuni, iar fapta preşedintelui nu cred că se încadrează într-o lege", a declarat avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

"Smulgerea telefonului trebuie să aibă loc în scopul însuşirii pe nedrept, or, în acest caz, nu poate fi vorba de un asemenea scop. A fost un simplu inconvenient pe care domnul Băsescu l-a simţit ca urmare a insistenţelor jurnalistei", a adăugat avocatul.

"Este nevoie şi de existenţa unui scop al infracţiunii şi acesta este, potrivit legii, luarea unui bun în scopul însuşirii pe nedrept", a mai spus Mateuţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite