Avocaţii reiau protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România au decis, sâmbătă, să reia protestele în data de 15 ianuarie 2007, în cazul în care Parchetul General nu va soluţiona plângerea lor

Avocaţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România au decis, sâmbătă, să reia protestele în data de 15 ianuarie 2007, în cazul în care Parchetul General nu va soluţiona plângerea lor făcută împotriva Baroului Constituţional a cărui activitate o consideră ilegală. În urmă cu o lună, avocaţii au refuzat timp de 4 zile să mai acorde asistenţă juridică, întrucât ancheta privind plângerea lor a fost tărăgănată din 2003 fără a se da o soluţie. În acea perioadă, mai multe zeci de persoane au fost eliberate din lipsă de apărare, în unele cazuri magistraţii luând decizia de a-i amenda pe avocaţi. Procurorul general Laura Kovesi a promis atunci că va dispune soluţionarea operativă a dosarului. Ea a luat şi prima măsură dură în acest caz, prin demiterea şefului Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General, Alexandru Vancea.
Tot atunci, Kovesi, dar şi preşedintele CSM, Iulian Gâlcă, au cerut instanţelor şi parchetelor să nu-i mai accepte pe membrii Baroului Constituţional să pledeze. Conform legii privind meseria de avocat, nu pot acorda asistenţă juridică decât membrii Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
Până pe 15 ianuarie, avocaţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România vor urmări dacă membrii Baroului Constituţional vor mai pleda în instanţe sau parchete.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite