Avocaţii din Timişoara, judecaţi la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii Edit Lazăr şi Călin Cioplina, din cadrul Baroului Timiş, precum şi Vlamidir Kaşai, lichidatorul judiciar al unei societăţi comerciale timişorene, au fost trimişi în judecată,

Avocaţii Edit Lazăr şi Călin Cioplina, din cadrul Baroului Timiş, precum şi Vlamidir Kaşai, lichidatorul judiciar al unei societăţi comerciale timişorene, au fost trimişi în judecată, ieri, de procurorii anticorupţie. Avocatul Edit Lazăr este acuzat de trafic de influenţă, iar Cioplina şi Kaşai, de complicitate la trafic.
Conform anchetatorilor, în luna septembrie, în calitate de avocat, Edit Lazăr a pretins de la o persoană 15.000 de euro, susţinând că îi poate determina pe membrii unui complet de judecată de la Curtea de Apel Timişoara să pronunţe, în recurs, o soluţie favorabilă denunţătorului într-un proces în care acesta era judecat pentru ultraj. Cioplina şi Kaşai au ajutat-o pe Lazăr să primească, în două tranşe, 12.000 de euro.
Restul de 3.000 de euro urmau să fie primiţi după pronunţarea favorabilă a sentinţei. Vladimir Kaşai este judecat în stare de arest, în timp ce avocaţii Lazăr şi Cioplina au fost puşi în libertate sub control judiciar.
Întrucât procurorii DNA aveau îndoieli faţă de obiectivitatea instanţelor timişorene, au cerut instanţei supreme strămutarea dosarului. Astfel că Lazăr, Cioplina şi Kaşai vor fi judecaţi la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite