Avioanele VIP pun stăpânire pe Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

trimită vreun reprezentant. În acest timp, pe Aeroportul "Henri Coandă", atenţia este maximă: în aceste zile, aici se înregistrează cea mai mare concentrare de Air Force One-uri din lume.

trimită vreun reprezentant. În acest timp, pe Aeroportul "Henri Coandă", atenţia este maximă: în aceste zile, aici se înregistrează cea mai mare concentrare de Air Force One-uri din lume.
Aeroportul "Henri Coandă" va fi locul unde, pentru trei zile, vor fi parcate peste 30 de aeronave care vor aduce delegaţiile oficiale ale ţărilor care participă la sommet. Având în vedere că acest lucru este o premieră pentru România, autorităţile aeroportuare au luat măsuri de securitate excepţionale. Avioanele vor fi garate pe cele două platforme de staţionare de la Otopeni, urmând a fi păzite zi şi noapte de luptătorii Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii. Aceştia vor fi dublaţi de sepepişti, în timp ce toate forţele care asigură securitatea la Otopeni vor fi în alertă maximă pentru a preveni orice fel de incident. Cei de la serviciul de securitate al aeroportului vor acţiona şi în zonele exterioare, inclusiv în parcare, iar agenţi în civil vor fi prezenţi printre pasageri. Drumurile de acces către aerogară vor fi monitorizate în permanenţă de către echipaje ale poliţiei şi SPP, la fel ca şi DN1, între Bucureşti şi Otopeni. Aeronavele oficialilor care vor participa la sommet vor fi sortate după dimensiuni pentru a fi mai uşor de supravegheat şi de identificat. Trei dintre acestea vor ateriza pe Băneasa, aceasta fiind dorinţa expresă a ţărilor respective. şi Forţele Aeriene Române vor fi în alertă maximă, pentru a putea interveni în orice moment dacă va exista o ameninţare din aer.Aterizările nu vor încurca programul zborurilor de pe Otopeni, toate companiile menţinându-şi programul normal. Cu toate acestea, există posibilitatea unor întârzieri de cel mult 15-20 de minute dacă orarul curselor de linie se va intersecta cu cel al aterizărilor cu regim special.Pentru pasageri, singura problemă va fi accesul din oraş către aeroport, având în vedere restricţiile de circulaţie. Aceştia sunt sfătuiţi să plece cu cel puţin două ore mai devreme decât ora prevăzută pentru prezentarea la formalităţile de îmbarcare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite