Avioane supersonice, la Romaero Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul de luptă Eurofighter Typhoon a depăşit bariera sonică, iar maşinile blindate de tip Humvee şi-au turat motoarele, ieri, la sediul Romaero Băneasa, în prima zi a expoziţiei Black

Avionul de luptă Eurofighter Typhoon a depăşit bariera sonică, iar maşinile blindate de tip Humvee şi-au turat motoarele, ieri, la sediul Romaero Băneasa, în prima zi a expoziţiei Black Sea Defence & Aerospace, care se desfăşoară între 24 şi 27 aprilie.

Peste 165 de firme din 20 de ţări, printre care Alenia Aeronautica, Gripen şi Daimler Chrysler, îşi expun, pe un spaţiu de 10.000 mp, produsele: tancuri, elicoptere, ATV-uri, costume de scafandru, chiar şi cuţite de vânătoare. N-au lipsit TAB-urile fabricate la Moreni, puştile de calibru NATO produse la Cugir sau camioanele militare de la Roman. Prezent la expoziţie, premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a recomandat companiilor de profil "să trateze instituţiile româneşti ca pe nişte parteneri, nu ca pe nişte clienţi". După ce a tăiat panglica inaugurală, prim-ministrul a zăbovit cel mai mult la standul Lockheed Martin, unde a testat, mai bine de un sfert de oră, simulatorul de zbor pentru avionul F-16. Contracandidate în cel mai mare contract de achiziţie din istoria Ministerului Apărării, cumpărarea a 48 de avioane de luptă, Alenia şi Gripen au abordat diferit evenimentul BSDA. Firma suedeză a făcut o prezentare riguroasă a ofertei proprii, motivând că aeronavele Gripen nu zboară decât în show-uri aeriene. La expoziţie au mai participat, printre alţii, ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, şi ambasadorul SUA, Nicholas Taubman.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite