Avicultorii speră să nu se ajungă la embargo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru crescătorii de păsări, vestea că a apărut un nou focar de gripă aviară nu a fost deloc bună. Avicultorii cred că un embargo, aşa cum a fost instituit anul trecut, nu va mai fi

Pentru crescătorii de păsări, vestea că a apărut un nou focar de gripă aviară nu a fost deloc bună. Avicultorii cred că un embargo, aşa cum a fost instituit anul trecut, nu va mai fi posibil, pentru că România este membră UE.

Preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van (foto), ne-a declarat ieri că "la Murighiol nu este o boală în sine, e doar o fază incipientă, câteva păsări purtătoare, deci nu are rost să escaladăm lucrurile. Astfel de secvenţe au avut loc şi în Marea Britanie, în Cehia şi Ungaria, iar noi am continuat comerţul cu aceste ţări.

Acum suntem membri în Uniunea Europeană şi problema se tratează local, nu mai e ca înainte, când eram în afara pieţei comune şi nu se cunoştea situaţia epizootică din România". Ilie Van reaminteşte că anul trecut, "mai mult din cauza exagerărilor", industria avicolă a înregistrat pierderi de aproximativ 130 milioane de euro provocate de gripa aviară. (Dan Străuţ)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite