Aviara a fost stropită cu apă chioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diluţia - de trei ori mai mare decât în UEScandalul produsului Virocid a fost declanşat tot de mass-media, la începutul celui de-al doilea val de aviară. S-a dezvăluit atunci faptul că


Diluţia - de trei ori mai mare decât în UE
Scandalul produsului Virocid a fost declanşat tot de mass-media, la începutul celui de-al doilea val de aviară. S-a dezvăluit atunci faptul că dezinfectantul este folosit în România cu o diluţie de 1 la 1.200 şi chiar mai mare, în timp ce în ţările UE acesta a avut o concentraţie de maximum 1 la 400. Din acest motiv, firma din Baia Mare care a importat Virocid a câştigat la pas aproape toate licitaţiile din ţară, pentru că preţul final era imposibil de bătut.
Ca să certifice calităţile produsului "minune", producătorii Virocidului au prezentat autorităţilor române un document de omologare eliberat de un institut din China. Cu această patalama la mână, importatorii români s-au pus pe făcut bani.A doua criză, favorizată de "acvaterapie" Ceea ce a urmat este cunoscut de toată lumea. Eficienţa redusă a produsului este pe lista factorilor care au dus la extinderea gripei aviare. În răspunsul trimis către ziarul Adevărul, Ministerul Sănătăţii din Belgia ne informează că nu există altă diluţie autorizată pentru Virocid decât cea de 1 la 400. Un ordin al ministrului de resort a stabilit acest lucru încă din data de 11 aprilie 2005. La rândul lor, experţii din Comisia Europeană s-au arătat chiar miraţi că dezinfectantul poate fi diluat atât de mult în România. În încercarea de a drege busuiocul, producătorii belgieni ai Virocidului şi importatorii din România au organizat recent o conferinţă de presă. Acolo s-a dat de înţeles că aproape orice produs concurent de pe piaţă poate fi diluat la fel de mult, însă doar ei au avut această idee genială. "Trebuie doar să fie parcursă procedura de omologare, care este însă costisitoare, şi veţi vedea că ceea ce am descoperit noi este valabil în multe cazuri", susţinea atunci Ferenc Korponay, patronul firmei care a adus Virocid în România. Afirmaţiile sale sunt contrazise acum atât de specialiştii UE, cât şi de cei belgieni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite