Aviara lui Videanu, mai severă decât a lui Onţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

moartă, copiii încinseseră o partidă de fotbal, iar "focarul" devenise cel mai vizitat loc din cartier. Pe strada desfundată, la 20 de minute de Piaţa Universităţii, a fost descoperit primul

moartă, copiii încinseseră o partidă de fotbal, iar "focarul" devenise cel mai vizitat loc din cartier. Pe strada desfundată, la 20 de minute de Piaţa Universităţii, a fost descoperit primul focar de aviară din Bucureşti şi aşa a ajuns Andronache, un cartier liniştit, în centrul atenţiei. De joi, o familie a semnalat moartea uneia dintre cele 7 păsări pe care le avea. Vineri seară, lumea a aflat, nu de la primărie, ci de la ziariştii care au luat cu asalt zona. Abia mai spre seară, reprezentanţii DSV au venit în inspecţie. Au dat câteva interviuri şi într-o jumătate de oră au plecat. Nici măcar nu s-au oprit la adresa unde fusese descoperit virusul. Familia Avrigeanu, de la 4A, privea buimacă la forfota care s-a creat. Sâmbătă dimineaţă, două angajate de la sănătate publică, în costume de protecţie, au venit cu tratamentul profilactic. De cealaltă parte a gardului, oamenii, în pantaloni scurţi, vor să vadă, printre scânduri, ce fac "mascatele". "Unde e găina avariată?" striga un copil, în timp ce alerga pe stradă.Cartierul Andronache a intrat sub asediu abia sâmbătă după-amiază, când Poliţia Comunitară şi Jandarmeria au adus garduri şi covoare pentru dezinfecţie.

Primarului Onţanu i se cere asfalt
Zona izolată de primărie cuprinde 400 de gospodării, în care cresc peste 2.000 de păsări. "Eu nu-i las să intre la mine în curte", se aude vocea unui bărbat care tocmai trece pe bicicletă. "Mie îmi place găina cu gust, nu aia europeană. Eu mănânc H5N1", mai spune el, după ce se aude zvonul că într-o oră începe eutanasierea. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, plusează, ca la poker şi spune că-i va da omului înapoi nu 10, ci 20 de găini. Nemulţumirile oamenilor abia acum se fac resimţite. "Doar că a ajuns aviara la noi, a mai trecut pe aici şi primarul. Dacă se ţinea de promisiuni şi asfalta, băga canalizare, nu se mai întâmpla nimic", îşi varsă năduful un alt localnic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite