Aveţi grijă ce postaţi pe Facebook. Puteţi fi arestaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi-a pozat copilul fumând narghilea
Şi-a pozat copilul fumând narghilea

Statusurile de pe Facebook, fotografiile, mesajele sau chiar paginile de evenimente, pot fi piste importante pentru poliţişti în prinderea unor infractori. Deşi unele cazuri au fost de-a dreptul amuzante, există persoane care au fost arestate în urma postărilor de pe reţeaua de socializare.

1.    În decembrie 2010, un paramedic a pledat vinovat la acuzaţiile de comportament neadecvat şi „huliganic”. Bărbatul a răspuns unui apel de urgenţă la care s-a prezentat cu ambulanţa şi a făcut o poză unei femei ucise prin sufocare. Ulterior, el a postat poza respectivă pe Facebook.

2.  Şase fete de 12 si 13 ani au fost arestate în ianuarie 2011, după ce au postat comentarii injurioase pe pagina unui eveniment numit „Atac de ziua profesorului”. La proces, toate fetele au spus că postările lor au fost doar o glumă.

3. Eley London, din Philadelphia, a fost arestată după ce a folosit Facebook-ul pentru a angaja pe cineva care să îl ucidă pe tatăl copilui ei, Corey White. „Voi plăti o grămadă de bani celui care îl va ucide pe tatăl copilului meu”, a scris aceasta pe Facebook. Un bărbat a acceptat propunerea şi a cerut mai multe informaţii, tot pe reţeaua de socializare, specificând că are nevoie mai întâi de un avans. White a fost împuşcat, iar cei doi complici sunt arestaţi.

4.  Patru tineri au fost arestaţi după ce au discutat pe Facebook asasinarea unui prieten de-al lor, pe care îl suspectau că este „turnător”. Adolescenţii credeau că băiatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a furnizat poliţiei informatii despre un prieten de-al lor care deţinea o armă.

5.  Un bărbat de 21 ani a fost arestat în Florida, fiind acuzat de tentativă de omor asupra iubitei lui. Totul a pornit după ce bărbatul şi-a schimbat statusul din”căsătorit” în „singur”, iar iubita lui l-a intrebat de ce a facut asta. Cearta a degenerat, iar femeia a fost salvată de politiştii chemaţi de vecini.

6. Mai mulţi bărbaţi au fost suspectaţi de jefuirea unei bănci din Huston, în urma statusurilor de pe Facebook. La doua zile după jaf, aceştia şi-au postat pe Facebook statusuri precum „sunt bogat” sau „mă spal pe dinţi cu sute(de dolari)”.

7. Mama unui copil de 11 luni a fost arestată după ce a postat pe Facebook o poză cu baieţelul ei de numai 11 luni, fumând dintr-o narghilea. Femeia riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti, deşi a declarat că fotografia era o glumă şi nu era tutun în narghilea.

8.  După ce i-a spart capul unei femei cu un pahar, Ruth Ramirez, în vârstă de 26 de ani, şi-a postat pe Facebook imaginile din timpul altercaţiei, însoţite de explicaţii. O prietenă de-a  victimei a văzut fotografiile pe pagina de Facebook a lui Ruth şi a recunoscut-o pe victimă. Aceasta a arătat fotografia poliţiei, iar Ruth a fost arestată.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite