Avertizare meteo în 26 de judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii menţin avertizarea cu cod galben până luni, la ora 9.00, pentru 26 de judeţe, ceea ce înseamnă că în aceste zone cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. De asemenea,

Meteorologii menţin avertizarea cu cod galben până luni, la ora 9.00, pentru 26 de judeţe, ceea ce înseamnă că în aceste zone cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. De asemenea, avertizarea hidrologică cu cod portocaliu, dată vineri pentru 10 judeţe, a fost extinsă până astăzi la ora 20.00. Autorităţile atenţionează că în judeţele pentru care s-a emis avertizare meteorologică există pericolul de scurgeri importante pe versanţi şi creşteri ale debitelor râurilor mici.

Moeciu, izolat aproape două zile

Cele mai afectate bazine sunt Crasna, Someşul Mic, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt şi Argeşul Superior. Specialiştii spun că, dacă ploile prognozate se suprapun cu precipitaţii locale cauzate de temperaturile ridicate din ultima perioadă, atunci există riscul ca pe anumite porţiuni cantităţile de apă să depăşească 40-50 l/mp.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cele mai afectate de precipitaţii au fost zonele turistice. La Moeciu de Sus, circulaţia a fost întreruptă pentru că DJ 112F a fost distrus de viitura puternică din noaptea de 10 august. Ministrul de interne, Cristian David, prezent la faţa locului, a anunţat că până astăzi toţi turiştii izolaţi în pensiunile din Moeciu de Sus vor putea pleca acasă.

Pe Transfăgărăşan (DN 7C), traficul rutier dinspre judeţul Argeş spre Sibiu era blocat, sâmbătă dimineaţă, din cauza bolovanilor căzuţi, la aproximativ 16 km de intrarea în tunelul de la Bâlea Lac, circulaţia fiind reluată câteva ore mai târziu, pe un singur fir. DN 7A a fost blocat ieri-dimineaţă pe tronsonul Mălaia - Voineasa timp de mai multe ore din cauza precipitaţiilor.

Deşi circulaţia s-a reluat ieri pe un fir, autorităţile au recomandat ca până la deblocarea totală să se folosească DN 7A pe ruta Voineasa - Obârşia Lotrului - Petroşani. În Suceava au fost inundate 27 de gospodării, furtunile afectând şi mai multe poduri şi podeţe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite