Avertizare meteo: ploi torenţiale şi grindină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o informare meteorologică de ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice, în special pentru Maramureş, Transilvania, Moldova şi zona de munte, valabilă de duminică, ora 12:00, până luni, la ora 09:00.

Potrivit informării ANM, în intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din nord-vestul ţării. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi punctiform 50 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente şi mai intense în Maramureş, Transilvania, Moldova şi zona de munte. În restul teritoriului, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii mai restrânse, în prima parte a intervalului în Banat şi Crişana, iar spre sfârşit în Muntenia şi Dobrogea.

Sâmbătă va fi o zi călduroasă, cu maxime ce depăşesc pragul zilelor de vară în cea mai mare parte a ţării.

De duminică, în vestul, nordul şi în centrul ţării temperaturile scad chiar şi cu 8,9 grade, în timp ce în sud-est şi în sud e chiar mai cald, până la pragul caniculei în Lunca Dunării. În noaptea de duminică spre luni vremea se va răcori în toată ţara.

Duminică, vremea schimbă foaia în vestul, în nordul şi în centrul ţării: instabilitatea atmosferică se accentuează, iar norii aduc averse, fulgere, tunete, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat chiar grindină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite