Avertisment de la Ministerul Sănătăţii legat de adeziunile pentru casele de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ritli Ladislau, ministul Sănătății (Foto: arhiva)
Ritli Ladislau, ministul Sănătății (Foto: arhiva)

Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor „agenţi pentru reforma sănătăţii” care promit câştiguri importante din strângerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate.

Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis ieri un avertisment populaţiei vizavi de agenţii care au început să strângă adeziuni pentru viitoarele case de sănătate private. “În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privind asigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fi făcută publică de către autorităţi, astfel încât cetăţenii să cunoscă exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private de sănătate”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.
 
Asiguraţii trebuie să ştie că aceste firme care au apărut recent pe piaţă nu sunt autorizate, tabelele pe care le întocmesc cu date personale ale cetăţenilor sunt lipsite de valoare juridică, mai transmite MS. Mai mult, reprezintă un risc să prezinţi date personale unor persoane necunoscute.
 
La această oră Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate lucrează la un proiect de lege privind reforma în Sănătate care ar putea intra în vigoare în cursul anului viitor. Proiectul a fost schiţat de comisia prezidenţială de sănătate şi cuprinde noile reguli după care se va reforma întreg sistemul sanitar. Potrivit acestora, nu va mai fi o singură casă naţională de sănătate, ci mai multe (în jur de 10), create pe structura unor firme de asigurări. Pentru a exista, o casă privată de asigurări de sănătate trebuie să aibă minimum un milion de asiguraţi. De aici şi iniţiativa unor asiguratori de a-şi strânge din timp viitorii clienţi.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite