Averile a 17 parlamentari, luate la "bani mărunţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) are în lucru 90 de dosare privind averile a 102 persoane, conform preşedintelui instituţiei, Cătălin Macovei. Activităţile de verificare vizează 17

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) are în lucru 90 de dosare privind averile a 102 persoane, conform preşedintelui instituţiei, Cătălin Macovei. Activităţile de verificare vizează 17 parlamentari, un prefect, trei magistraţi, şase lectori, 14 primari şi viceprimari, 15 consilieri, un preşedinte de consiliu judeţean, trei medici, opt directori, trei inspectori şcolari, 15 ofiţeri de poliţie şi alţi 20 de funcţionari.

În cazul în care vor fi găsite neconcordanţe între declaraţiile de avere şi realitate, vinovaţii riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, dar şi sesizarea instanţei în vederea declanşării procedurii controlului averii. Proprietăţile din străinătate, o problemă. Întrucât sunt multe persoane care aveau obligaţia să-şi depună declaraţia de avere, dar nu au făcut-o, ANI va trece la amendarea lor sau la declanşarea din oficiu a controlului averii.

Numai în ceea ce priveşte alegerile locale, ANI a primit până în prezent doar 90.000 de declaraţii de avere, dintr-un total de aproximativ 300.000 de formulare. "Cu proprietăţile de afară este o mică problemă, în sensul că aici trebuie să ai informaţii. Nu poţi face 200 de adrese pentru fiecare stat. Să zicem că ai o informaţie că are o locuinţă în Anglia.

Atunci, poţi face o adresă să ţi se spună dacă persoana are pe numele ei o locuinţă sau un teren. La fel ca şi cu băncile", a subliniat Macovei, care a precizat că intenţionează să încheie colaborări cu serviciile de informaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite