Aventurile soldaţilor americani în România, povestite de "Stars and Stripes"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România plăteşte imaginea de ţară coruptă, chiar şi în reportajele despre viaţa soldaţilor americani cantonaţi în baza de la Mihail Kogălniceanu. Publicaţia "Stars and Stripes" scrie

România plăteşte imaginea de ţară coruptă, chiar şi în reportajele despre viaţa soldaţilor americani cantonaţi în baza de la Mihail Kogălniceanu. Publicaţia "Stars and Stripes" scrie că forţele americane au plătit 9.000 de dolari pentru două turnuri de observaţie din lemn.

După ce România a fost percepută ca fiind cea mai coruptă dintre ţările UE, potrivit raportului pe 2007 al Transparency International, revista armatei americane "Stars and Stripes" a avansat ipoteza că fenomenul corupţiei ar putea fi motivul pentru care aprovizionarea trupelor care participă la operaţiunea Joint Task Force East (JTF-E) se face la preţuri foarte mari.

Obişnuiţi cu preţurile mici de acasă, americanii dau vina pe corupţia din România chiar şi atunci când nu este cazul. Că viaţa-i scumpă o ştie tot românul. Mai puţin americanii... Doi militari americani au vrut să se îmbete ieftin într-un bar cu fiţe din Mamaia.

Când li s-a adus nota de plată şi au văzut că trebuie să scoată din buzunar mai bine de trei milioane de lei vechi, bravii soldaţi, care au înfruntat "furtuna în deşert", au văzut negru în faţa ochilor. Au dat de perete cu preţioasa sticlă de whisky şi au refuzat să plătească, spune "Stars and Stripes".

Troy Darr: "Lemnul este scump peste tot în lume!"

MApN a respins categoric acuzaţiile de corupţie avansate de revista armatei americane. Potrivit MApN, militarii americani cantonaţi la Baza "Mihail Kogălniceanu" se aprovizionează singuri, fără nicio legătură cu armata română.

"Tot ce ţine de infrastructură şi aprovizionare îi priveşte direct pe militarii americani. MApN nu se implică în niciun fel în aprovizionarea bazei de la <> ", ne-a declarat colonelul Liviu Flutur. Purtătorul de cuvânt al JTF-E, Troy Darr, a spus pentru "Adevărul" că "a avut loc o licitaţie care a fost deschisă pentru orice firmă din lume".

Referitor la preţul turnului care a costat 9.000 de dolari, Troy spune că preţul lemnului este scump în orice ţară. În ceea ce priveşte culisele afacerii, ofiţerul american spune că nu ştie de unde a venit lemnul pentru turn, nici măcar dacă acesta a fost din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite