Avantaj: Legume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ceapă şi măsline. Lista poate continua şi cu alte nume celebre. Nu vă îndemnăm să vă schimbaţi stilul de viaţă. Dar ar fi păcat să nu profitaţi mai mult în aceste zile de vară de

ceapă şi măsline. Lista poate continua şi cu alte nume celebre. Nu vă îndemnăm să vă schimbaţi stilul de viaţă. Dar ar fi păcat să nu profitaţi mai mult în aceste zile de vară de bogăţia de legume şi fructe cu care ne ademenesc pieţele. Cu atât mai mult cu cât sunt binecunoscute deja beneficiile pe care hrana vegetală le are asupra organismului.

Legume umplute
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 4 ardei graşi, 4 roşii potrivite, 4 dovlecei, sare, piper, 200 g ciuperci, 100 ml ulei, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 40 g margarină, 1 legătură pătrunjel, 3-4 crenguţe cimbru, 200 g brânză tofu, 125 ml supă de legume (instant)
Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un capac şi se scobesc de miez. Ardeii se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă de seminţe şi nervuri. Dovleceii se spală, se taie în două pe lung şi se scobesc de miez. Dovleceii şi 4 jumătăţi de ardei se opăresc circa 4 minute în apă clocotită cu sare. Se lasă să se scurgă. La fel se procedează şi cu roşiile, care se sărează, piperează şi se lasă să se scurgă cu gura în jos. Ciupercile se curăţă, se taie felii subţiri şi se călesc în ulei încins, împreună cu ceapa tocată fin. Se adaugă restul de ardei tăiat mărunt, miezul de roşii şi de dovlecei tăiat cubuleţe, usturoiul tocat şi se lasă să se călească circa 4 minute. Se scot legumele din tigaie şi, după ce s-au răcit puţin, se amestecă cu pătrunjelul şi cimbrul tocate mărunt. Se adaugă şi brânza tăiată cubuleţe mici. Se umplu roşiile, ardeii şi dovleceii cu compoziţia de mai sus, se aşază într-o tavă unsă cu margarină, se toarnă supa de legume şi se dau la cuptor pentru circa 15 minute.

ştiaţi că?
Ardeii graşi sunt consideraţi alimentul perfect împotriva îmbătrânirii. Conţin o cantitate însemnată de vitamina C, dar şi mult betacaroten. Organismul foloseşte acest nutritiv pentru a produce vitamina A, care menţine elasticitatea pielii şi previne apariţia ridurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite