Avans de 5% pentru locuinţele cumpărate prin programul Prima Casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiarii Programului Prima Casă vor da un avans de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, doar dacă aceasta costă 60.000 de euro. Dacă este mai scumpă, ei vor plăti un avans de 3.000 de euro plus diferenţa dintre suma de 60.000 de euro şi preţul de achiziţie.

Potrivit agenţiei NewsIn, datele vor fi cuprinse în normele de implementare a Programului "Prima Casă", care vor fi discutate în şedinţa de duminică a Executivului. În prezent, pentru creditele de locuinţe avansul minim impus de bănci este de 25% din valoarea împrumutului. Dobânzile lunare la creditele euro sunt cuprinse între 10 - 11%. Prim programul Prima Casă, Executivul vrea să reducă dobânzile la jumătate.

O altă prevedere a Programului spune că băncile participante nu au dreptul să perceapă comision de rambursare anticipată a creditului. Durata maximă a unui credit contractat este de 30 de ani, iar contractul de credit nu trebuie să conţină clauze care ar permite băncii modificarea unilaterală a acestuia.

Beneficiarii trebuie să achiziţioneze o locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, ce este înscrisă în cartea funciară. Ei nu au dreptul să înstrăineze locuinţa pe o perioadă de cinci ani de la data dobândirii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite