Avalanşă de promisiuni: alimente, locuinţe, burse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a luat, într-o singură zi, mai multe măsuri de protecţie socială care acoperă în special tinerii şi persoanele defavorizate. Guvernul a decis să acorde ajutoare alimentare de 28 de milioane de euro, să vândă peste 3.300 de locuinţe ANL şi să acorde burse pentru liceeni de 200 de milioane de lei.

Cititi si:
FMI nu ne creditează pentru protecţia socială
Persoanele defavorizate vor primi zahăr şi făină, a stabilit Guvernul


Persoanele care au dreptul la un venit minim garantat, şomerii indemnizaţi, pensionarii de asigurări sociale de stat şi agricultorii cu o pensie de până la 400 de lei pe lună vor primi zahăr şi făină albă de grâu în valoare de peste 28 de milioane de euro, a decis Executivul, în şedinţa de miercuri.

Persoanele cu handicap grav şi accentuat, care nu sunt instituţionalizate, vor fi şi ele beneficiarele acestor ajutoare ce provin din stocurile comunitare de intervenţie.

Potrivit hotărârii de guvern, consiliile judeţene şi consiliul general al Capitalei trebuie să depoziteze şi să distribuie ajutoarele alimentare. Cheltuielile cu stocarea şi cu distribuţia sunt decontate, pe bază de documente justificative, din bugetul Ministerului Agriculturii.

Peste 3.300 de locuinţe ANL, la vânzare

Guvernul a decis, tot miercuri, să vândă 3.321 de locuinţe ANL tinerilor care au locuit în ele cu chirie mai mult de trei ani, dar cifra poate fi mărită dacă vor exista solicitări, potrivit ministrului Dezvoltării, Vasile Blaga.

Au acces la acest program tinerii aflaţi la începutul carierei, dar cărora veniturile nu le permit cumpărarea unei locuinţe de pe piaţa liberă. Potrivit ministrului Blaga, valoarea locuinţei se stabileşte de către unităţile administrativ-teritoriale.

„Sunt şi unele condiţii de vânzare, adică să stai neîntrerupt trei ani în locuinţa respectivă, iar preţul să fie achitat integral la vânzare”, a spus Blaga. „Titularul poate beneficia o singură dată de posibilitatea de a cumpăra o locuinţă ANL, nu o poate înstrăina pe o perioadă de cinci ani de la dobândire, nu are dreptul să deţină o altă locuinţă, iar venitul mediu pe fiecare membru al familiei nu are voie să depăşească cu sută la sută salariul mediu brut pe economie“, a precizat ministrul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite