Autovehiculele cu captatori vor dispărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TURSIB-ul a modificat programul de circulaţie la 11 trasee de autobuze şi a scos din uz încă o linie de troleibuz, rămânând funcţionale doar două.

Societatea locală de transport şi va modifica, de la 1 aprilie, programul de circulaţie pentru mai multe linii de autobuz. Asta după ce un studiu a demonstrat că, în anumite intervale orare, numărul de călători este destul de redus. Astfel, liniile 2, 6, 51, 111, 112, 115, 116, 117, 118, în zilele lucrătoare şi linile 7 şi 9, duminica, vor avea o frecvenţă mai redusă.
„Noile programe de circulaţie propuse duc la reducerea parcursului lunar al autobuzelor cu peste 7800 de kilometri, iar consumul de carburanţi şi costurile sunt mai mici” a explicat Adrian Popa, directorul Tursib.
Trasee noi
Tot de la 1 aprilie, traseul troleibuzului T5 va fi înlocuit cu traseul A92. În aceste condiţii, singurele troleibuze care mai circulă în oraş sunt pe traseele T1 şi T2, Tursibul punând în aplicare previzunile primarului Johannis, care a spus la începutul lunii că acestea nu îşi mai justifică circulaţia prin Sibiu. „În viitor este posibil să renunţăm definitiv la trolee. Am introdus un autobuz în locul liniei T5 din mai multe motive. Aveam probleme cu macazurile de linie şi eram nevoiţi să circulăm şi pe contrasens, pe una din cele mai aglomerate străzi din Sibiu. În plus, troleibuzele de pe liniile T1 şi T2 au câştigat la capitolul timpi, ele mergând cu o viteză mai mare, nemaifiind nevoite să treacă prin macazurile cu linia lui T5”, a mai explicat directorul Tursibului.
Noul program de circulaţie va fi aprobat şi de Consiliul Local în şedinţa ordinară de joi. Adrian Popa a anunţat că, cel mai probabil din toamna acestui an, vor fi restructurate şi reconfigurate toate liniile din oraş.
Grafic nou de circulaţie din toamnă
Tursib a comandat un studiu la o firmă de consultanţă din Dresda (Germania), iar după finalizarea acestuia se va cunoaşte noua structură a transportului în comun din Sibiu.
„La începutul lui aprilie ne vom întâlni cu cei de la firmă, iar din toamnă vom pune în aplicare proiectul. Cel mai probabil vom face acest lucru din luna noiembrie”, spune Popa.
Încă cinci automate
Lipsa de case de bilete a determinat societatea să majoreze numărul automatelor. „Vom mai monta încă cinci aparate. Mai mult ca sigur acestea vor fi puse în zonele în care casele de bilete sunt foarte puţine. Intenţia noastră este ca pe viitor să înlocuim majoritatea chioşcurilor de bilete cu astfel de sisteme electronice”, a explicat directorul Tursib, Adrian Popa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite