Autovehiculele care transportă elevi nu plătesc taxa de pod, la Feteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autovehiculele care transportă elevi nu plătesc taxa de pod, la Feteşti
Autovehiculele care transportă elevi nu plătesc taxa de pod, la Feteşti

Autovehiculele care transportă elevi şi care tranzitează podul de la Feteşti nu plătesc taxa de pod. Măsura se aplică deja de două zile, a declarat astăzi ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu.

"Am discutat cu directoarea şcolii din zonă şi am luat hotărârea ca elevii care circulă cu microbuzele să nu plătească taxa de pod. Am ţinut să menţionez că gratuitatea este valabilă numai pentru vehiculele care transportă elevi", a spus ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu a declarat joi că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii ar putea introduce pentru localnici abonamente la taxa de pod de la Feteşti, care ar costa echivalentul a două sau trei treceri. Acesta a mai spus tot joi că şi pentru autovehiculele care transportă şcolari se încearcă găsirea unei facilităţi sau s-ar putea opta pentru liberă trecere.

La începutul lunii august, Radu Berceanu, anunţa că încasările la taxa de pod de la Feteşti sunt cuprinse între 300.000 şi 400.000 de lei pe zi şi că sumele strânse din această taxă ar putea acoperi într-un an jumătate din costurile cu deszăpezirea.

Pentru trecerea podului, proprietarii de autoturisme plătesc suma de 10 lei, iar cei de motociclete achită 7lei. Şoferii de

Vehiculele care transportă elevi şi care tranzitează podul de la Feteşti nu plătesc taxa de pod. Măsura se aplică de două zile, a anunţat astăzi , această măsură fiind aplicată acum două zile, a declarat vineri, după vizita de lucru de la pasajul Băneasa, ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu.35 de lei.

Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), s-a stabilit o taxă de 47 de lei.

Cel mai mult achită şoferii de camioane cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe, respectiv 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele au fost stabilite printr-un ordin emis de fostul ministrul al transporturilor, liberalul Ludovic Orban, în februarie 2008 şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite