Autosuspendarea în absolut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lume, lume! Ce n-au văzut Parisul şi Londra, spectacol în premieră mondială la Bucureşti! Circoteca politică dâmboviţeană revine cu un spectacol de senzaţie interzis cardiacilor, gravidelor

Lume, lume! Ce n-au văzut Parisul şi Londra, spectacol în premieră mondială la Bucureşti! Circoteca politică dâmboviţeană revine cu un spectacol de senzaţie interzis cardiacilor, gravidelor şi procurorilor de la DNA! Artiştii poporului, Adi Nepotu` lu` Tanti Tamara, Georgică Savarină şi, nu în ultimul rând, DIPU Miliard din Bucureşti prezintă numere nemaiîntâlnite în arenă. În deschidere, jonglerii cu case şi terenuri. Apariţii şi dispariţii miraculoase de conturi, bani şi bijuterii. Spectatorii sunt rugaţi să nu-şi ofere ceasurile şi verighetele pentru demonstraţii, pentru că nu se lucrează cu valori mici. Cum să câştigi de fiecare dată când joci la Loteria Română. Doborârea recordului mondial la panglici scoase pe gură şi flăcări pe nări. Evadări imposibile din declaraţiile de avere. Dresură de lei, dolari şi euro. Salturi mortale de la putere în opoziţie şi invers. Dansul pe sârmă la Parchetul General. Secretul rudelor bogate. Hipnoză în masă la şedinţele de partid. şi, mai presus de toate, extraordinarul număr de levitaţie şi autosuspendare fără punct de sprijin, care lasă fără suflare publicul spectator din ţară şi de peste hotare.
Cei trei mari magicieni au încercat lovitura vieţii în cel mai dificil moment al carierei lor politice. Primul în ordine cronologică, Adrian Năstase a apucat să anunţe că se autosuspendă din funcţiile din partid. Beneficiind de know-how, ceilalţi doi, Dan Ioan Popescu şi George Copos, au spus doar că intenţionează, în urma unei adânci reflecţii, să se autosuspende. Organizaţia PSD Bucureşti nici nu a vrut să audă de aşa ceva. Au ameninţat cu "gesturi disperate". Pentru ei, DIP a rămas în fruntea organizaţiei. Vicepremierul Copos urmează şi el să analizeze filosofic conceptul de autosuspendare, iar partidul va fi informat în timp util. Nici o vorbuliţă însă despre ceea ce ar fi trebuit să însemne adevăratele autosuspendări: ieşirea din viaţa politică şi părăsirea funcţiilor publice până la verdictul justiţiei.
Adrian Năstase şi George Copos îşi păstrează neabătuţi înaltele funcţii în stat pe care le deţin. Partidele lor au acceptat fără să-şi facă probleme existenţiale să gireze o stare de lucruri fără egal. România este o ţară unde un vicepremier şi un preşedinte de Cameră sunt sub anchetă. Premierul a mai fost şi el chemat pe la Parchet, preşedintele are un dosar. Cel mai important industriaş al ţării, prieten al primului-ministru şi om influent în partidul şefului guvernului, a beneficiat de room-service-ul asigurat de procurorii anticorupţie. Parlamentari şi primari primesc citaţii mai des decât reclame la cutia poştală. Dacă n-ai dosar la DNA, nici nu poţi să te consideri VIP. N-ai pedigree. Pesediştii au avut mult de furcă până să accepte autosuspendările din partid ale lui Năstase şi Dan Ioan Popescu. Vocile care au susţinut la Braşov că ar fi mai bine ca fostul premier să renunţe la şefia Camerei, pentru a lua un bolovan de imagine de pe gâtul partidului, au fost puţine şi slabe. Conservatorii nici măcar nu s-au mai încurcat cu asemenea prostii.
Până când forţele politice nu vor acţiona înaintea justiţiei, înlăturându-i preventiv din primele rânduri pe cei cercetaţi, cu posibilitatea revenirii în cazul nevinovăţiei, corupţia va rămâne un fenomen absolut care va integra încet-încet întreaga clasă politică românească.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite