Autostrăzile costă cel puţin 3,5 milioane de euro/km

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrăzile costă cel puţin 3,5 milioane de euro/km
Autostrăzile costă cel puţin 3,5 milioane de euro/km

Preţul mediu pe kilometru pentru autostrăzile aflate în construcţie se situează între 3,5 milioane de euro şi 8,5 milioane de euro, în funcţie de complexitatea proiectului.

Mai citeşte:


Potrivit unui document al Ministerului Transporturilor, obţinut de Mediafax, preţul mediu pe kilometru de autostradă variază în funcţie de proiect, de relieful zonei în care este realizat, de numărul şi complexitatea lucrărilor de artă.

În prezent se află în faza de construcţie autostrăzile Bucureşti-Ploieşti (sectoarele Bucureşti-Moara Vlăsiei şi Moara Vlăsiei-Ploieşti), Transilvania (tronsoanele Câmpia Turzii-Gilău şi Suplacu de Barcău-Borş), Bucureşti-Constanţa (sectoarele Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa) şi Arad-Timişoara. În acest an vor fi daţi în folosinţă 42 de kilometri din autostrada Transilvania, pe tronsonul Câmpia

Turzii-Gilău. Accesul pe cei 42 de kilometri poate fi făcut după construcţia a două noduri rutiere. Oficialii Bechtel declarau în luna iunie că nodurile rutiere ar putea să nu fie finalizate, însă se vor amenaja rute alternative, pentru a facilita, temporar, intrarea şi ieşirea de pe autostradă.

Totodată, vor fi asfaltaţi 30 de kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, care are o lungime totală de 62 de kilometri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite