Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi gata mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Silaghi (dreapta), ministrul Transporturilor,  şi Mihail Başulescu, şeful CNADNR
Ovidiu Silaghi (dreapta), ministrul Transporturilor, şi Mihail Başulescu, şeful CNADNR

După mai multe amânări, oficialii Ministerului Transportului şi Infrastructurii avansaseră data de 30 iunie pentru deschiderea circulaţiei pe Autostrada Bucureşti- Ploieşti, dar termenul de finalizare a fost schimbat din nou pentru începutul lunii august.

„Cu siguranţă, nu vom inaugura autostrada pe 30 iunie. Siguranţa circulaţiei, asta nu ne permite să dăm drumul", a declarat, ieri, în cadrul unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii, Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

În ceea ce priveşte noul termen de finalizare al Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, ministrul Transporturilor a spus că se aşteaptă ca într-o lună să se dea drumul la circulaţie. „Într-o lună sperăm să armonizăm problemele, în special cele de siguranţă a circulaţiei, să putem da drumul la circulaţie, urmând ca recepţia finală să se facă conform tuturor normelor tehnice", a spus Ovidiu Silaghi, după ce s-a consultat cu directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Mihail Başulescu. Şeful CNADNR a avansat ca termen pentru inaugurarea autostrăzii ziua de 1 august.

Ovidiu Silaghi a afirmat că îl interesează să dea drumul la toată autostrada, nu îl încălzeşte dacă o porţiune este gata. „Ce să facem, să circulăm de nicăieri spre nicăieri? Să venim să ne dăm cu maşinile cu 20 de kilometri pe oră?", s-a întrebat el. Pe data de 1 august, inaugurarea autostrăzii nu va fi una „la cheie", deoarece se va deschide doar circulaţia între şoselele de centură ale celor două oraşe, lipsind elemente precum benzinării, parcări, pază şi restaurant, au afirmat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Penalităţi „fără milă" pentru constructori

În ceea ce priveşte penalităţile acordate pentru constructorii care au întârziat finalizarea autostrăzii, Ministerul Transporturilor a spus că penalităţile merg în continuare, constructorii fiind sancţionaţi cu 75.000 de lei pe zi. „Până pe 22 iunie s-au adunat penalităţi de peste 14 milioane de lei", a zis Silaghi.

420 de milioane de euro reprezintă valoarea investiţiei alocate de stat pentru Autostrada Bucureşti- Ploieşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite