Autostrada Transilvania a ajuns pe butuci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bechtel a anunţat, azi, că în curând va trece la concedieri colective, ce ar putea afecta 2.300 de angajaţi implicaţi în proiectul Autostrada Transilvania.

„Regretăm că trebuie să luăm această măsură, dar nu putem continua lucrările fără a fi plătiţi şi fără a avea acces liber şi fără obstacole la suprafeţe de teren cu o întindere considerabilă, situate una în continuarea celeilate”, a declarat Michael Mix, directorul de proiect. Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă a anunţat că în ultimele şase luni, circa 600 de angajaţi au fost concediaţi, lucru confirmat de compania americană. Astfel, din 3.100 de persoane ce lucrau în iunie, au rămas 2.400 în prezent.

Datorii de 27 de milioane de euro şi 14 milioane de lei

Principalul motiv al disponibilizării, invocat de Bechtel, este datoria de peste 27 de milioane de euro şi 14,7 milioane de lei pe care o are Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În replică, Mihaela Hurezeanu, purtător de cuvânt în cadrul CNADNR a susţinut că 7,8 milioane de euro au fost viraţi, luni, către Bechtel. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat că aşteaptă alimentarea conturilor de la Ministerul de Finaţe în urma solicitării de la începutul lunii decembrie.

"Cei de la Bechtel puteau să acceseze sumele necesare din avansul pe 2008"

Ludovic Orban, ministrul Transporturilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite