Autostrada Baltica, oprită de ecologişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a anunţat că lucrările de construcţie a controversatei autostrăzi Baltica au fost sistate până când justiţia europeană îşi va spune cuvântul.

Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a anunţat că lucrările de construcţie a controversatei autostrăzi Baltica au fost sistate până când justiţia europeană îşi va spune cuvântul. Varşovia este în litigiu de mai multe luni cu Uniunea Europeană, din cauza tronsonului de 40 km din autostrada prevăzută să lege capitala poloneză cu Tallinn via cele trei ţări baltice.

Acest tronson ar traversa delta râului Rospuda, "de o valoare incalculabilă pentru continentul european", care adăposteşte "o rară combinaţie de habitaturi intacte", după cum susţin forurile europene şi organizaţiile ecologiste. La începutul săptămânii, Comisia Europeană a cerut Curţii Europene de Justiţie să ia măsuri de urgenţă pentru a împiedica Polonia să demareze lucrările la tronsonul în cauză.

Decizia Comisiei a provocat furia locuitorilor oraşului Augustow, care susţin că numai autostrada îi va scăpa de zgomotul şi de poluarea produse de camioanele care se duc sau vin din Lituania vecină. Din acest motiv, ei au împiedicat intrarea vehiculelor mari în oraş, în timp ce militanţii ecologişti au manifestat într-o manieră inedită împotriva autostrăzii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite