S-au obţinut banii pentru terminarea Autostăzii Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a anunţat astăzi că Uniunea Europeană a aprobat o primă finanţare, de 125 milioane euro, pentru două proiecte majore. Este vorba despre Autostrada Cernavodă - Constanţa şi Centura Constanţei.

"Avem primele două proiecte majore aprobate pentru finanţare de către UE şi anume Autostrada Cernavodă-Constanţa, unde avem 71 milioane euro contribuţia nerambursabilă a UE, şi Centura Constanţei - 53 milioane lei. Totalul este de 125 milioane euro, acestea fiind sume pe care începem să le utilizăm", a declarat Berceanu.

Până în 2013, Ministerul Transporturilor are alocate 4,5 miliarde euro aşa că "aceste 125 milioane euro reprezintă un prim pas foarte mic", a explicat Berceanu.

Pe de altă parte, Berceanu a ţinut să anunţe că în cazul autostrăzii Comarnic-Braşov, contractul va fi semnat în două săptămâni.

"Au fost finalizate problemele legate de contestaţii, iar în următoarele 7-10 zile vom discuta cu concesionarul câştigător amănuntele contractului. Cred că în două săptămâni vom semna contractul", a spus ministrul Transporturilor.

Curtea de Apel Bucureşti a respins la începutul lunii contestaţia depusă de consorţiul condus de compania austriacă Strabag în procesul de selecţie a concesionarului Autostrăzii Comarnic-Braşov.

Consorţiul Vinci - Aktor ar urma să concesioneze Autostrada Comarnic-Braşov la un preţ de 1,57 miliarde euro, preţ de construcţie, urmând ca lucrările la autostradă să înceapă în mai 2010 şi să dureze patru ani.

Consorţiul Vinci - Aktor va proiecta, finanţa şi construi Autostrada Comarnic - Braşov, urmând ca pe o perioadă de 30 de ani să administreze cei 55 kilometri ai tronsonului în schimbul unei taxe pe care utilizatorii o vor plăti începând din al cincilea an al concesiunii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite