Autorităţile sfidează drama unui elev violat de propriul unchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost premiantul clasei. Înainte de a termina clasa a VIII-a, a fost violat de propriul unchi. Vara aceasta, a reuşit să intre la un liceu bun din Brăila. A fugit, împreună cu mama lui, de

A fost premiantul clasei. Înainte de a termina clasa a VIII-a, a fost violat de propriul unchi. Vara aceasta, a reuşit să intre la un liceu bun din Brăila. A fugit, împreună cu mama lui, de acasă, din satul Mihai Bravu. Acum, se află în Brăila şi sunt pe drumuri, pentru că, spune mama, după zeci de memorii, autorităţile sunt indiferente la drama lor.
Potrivit certificatului medico-legal al băiatului, "la nivelul regiunii anale prezintă leziuni vechi specifice actelor de inversiune sexuală". "Copilul a fost abuzat sexual de fratele meu, de 42 de ani, în casa în care locuiam cu părinţii, în satul Mihai Bravu. Este înspăimântat şi înfricoşat. Am anunţat Parchetul şi s-a întemeiat dosar penal", ne-a declarat Ecaterina Mocanu, 46 de ani, mama copilului. Ea spune că din februarie şi până în prezent, deşi dosarul este finalizat, nu a fost trimis în instanţa de judecată: "Din dosar dispar acte şi probe, acesta fiind muşamalizat. Abuzatorul este liber, eu sunt cu copilul în stradă, nimeni nu ne ajută". Mama şi copilul abuzat au locuit timp de două luni la o fundaţie din Brăila, însă au fost daţi afară pentru că nu au avut bani "să plătească găzduirea. Ni s-au oprit obiectele personale şi ne-au spus că ni le dau când plătim". De două săptămâni şi-au găsit o cameră cu chirie, dar nu au bani să o plătească şi vor fi daţi în curând afară. Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Brăila, Alexandru Sculschi, ne-a declarat că "băiatul neagă că ar fi fost abuzat de unchiul lui. Mama doreşte ca, folosindu-se de situaţia aceasta, să-şi rezolve o serie de probleme legate de loc de muncă, de locuinţă, deşi nu are domiciliul în Brăila. I-am spus că putem lua copilul în sistemul instituţionalizat de protecţie sau îl putem ajuta să stea la un internat al unui liceu, dându-i o sumă de bani, dar ea nu doreşte decât să obţină casă şi loc de muncă. Nu ne rămâne decât ca în momentul în care vom constata situaţia de risc pentru copil să intervenim prin apel la instanţă, iar judecătorul să decidă luarea copilului de la mamă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite