Autoritatile locale nu si-au facut treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, generalul Anghel Andreescu, a afirmat, dupa reuniunea Consiliului pentru Situatii de Urgenta, ca unele probleme aparute in Ialomita sunt generate si de

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, generalul Anghel Andreescu, a afirmat, dupa reuniunea Consiliului pentru Situatii de Urgenta, ca unele probleme aparute in Ialomita sunt generate si de faptul ca autoritatile locale nu si-au facut treaba. Acestea au permis efectuarea unor lucrari neautorizate in diguri, ceea ce a dus la inundarea localitatilor pe care ar fi trebuit sa le protejeze. Andreescu a spus ca inca nu se poate face o evaluare a pagubelor, pentru ca multe dintre casele inundate sunt construite din pamant si se asteapta ca, in zilele urmatoare, acestea sa cada una dupa alta. Situatia judetelor afectate se prezinta astfel: Ialomita este judetul cel mai afectat. Au fost evacuate localitatile Ciochina si Cozanesti. O suta de ofiteri de la SPP au actionat in satele Barbulesti si Armasesti cu 6 barci de asalt, pentru a evacua populatia ramasa in case si pentru a distribui alimente localnicilor cazati in scoala din Barbulesti. 270 de soldati si 160 de jandarmi au umplut peste 10.000 de saci cu nisip si lucreaza la suprainaltarea digurilor. Constanta. La Costinesti actioneaza plutoane de jandarmi si politisti de frontiera pentru indepartarea efectelor inundatiilor. La Tuzla s-au montat 5 motopompe pentru evacuarea apei din zona inundata. Ilfov. Au fost 4 comune inundate, dar acum situatia este stabila. Jandarmii au lucrat toata noaptea pentru evacuarea oamenilor si pentru inaltarea digurilor. Teleorman. La Plosca si Peretu se trage apa cu 10 motopompe, iar in zona Draganesti-Vlasca, pe soseaua Bucuresti-Alexandria, apa atinge, in unele locuri, aproape 1 metru. Calarasi. In apropiere de Oltenita, la Mitreni, s-au pus 2.000 de saci cu nisip pentru inaltarea digurilor de pe raul Arges. Un pluton de jandarmi este pregatit sa intervina, in caz de necesitate, in judetul Ialomita. Braila. Nu sunt probleme deosebite si efectivele sunt pregatite sa intervina in Ialomita.

Prognoza nu este deloc linistitoare
Astazi si maine va continua sa ploua in centrul si in sudul tarii. Precipitatiile nu vor fi la fel de abundente ca pana acum. Cu toate acestea, se asteapta noi cresteri de debite ale raurilor Prahova, Teleajen, Buzau si Vedea. Meteorologii spun ca, pe alocuri, aceste rauri ar putea iesi din matca, provocand inundatii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite