Autorițățile belgiene caută soluții pentru romii de la Gara de Nord din Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din romii care trăiesc în apropierea Gării de Nord din Bruxelles au cerut azil
O parte din romii care trăiesc în apropierea Gării de Nord din Bruxelles au cerut azil

Un număr de 53 de romi, originari din România, Ungaria şi Slovacia, au improvizat un camping la începutul lunii martie, în apropierea gării din comuna Schaerbeek din capitala Belgiei, informează portalul belgian 7sur7.be.

Luni, oamenii din regiune au reclamat poliției locale prezența acestora. În consecință, romilor le-au fost preluat datele personale și au fost transmise Oficiului pentru Emigranți. Unora dintre ei li s-au propus soluții de cazare.

"Situatia acestor persoane este disparată și putem distinge trei grupuri. O parte dintre ei au cerut azil în trecut, însă cererea a fost respinsă. Membrii acestui grup nu au mai avut și alte cereri după aceasta. Al doilea grup a făcut deja o cerere de azil, dar aceasta se află încă în curs de examinare", a explicat Bernard Cleryfait, primarul comunei Schaerbeek. "În sfârșit, al treilea grup nu a adresat nicio cerere autorităților", a mai menționat acesta.

În zilele următoare, Oficiul pentru Străini urmerază să se pronunțe cu privire la fiecare situație în parte pentru a vedea dacă acești romi pot fi găzduiți sau nu.

Cei care au depus deja o cerere de azil, pot fi găzduiți de Fedasil, agenția federală care oferă adăpost emigranților care cer azil.

Fedasil a relatat că încă nu a primit informații precise cu privire la identitatea acestor persoane și nici detalii legate de demersurile și solicitările pe care aceștia le-au făcut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite