Autorităţile americane, în alertă în privinţa stării de sănătate a lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă a dat asigurări ferme luni că preşedintele Barack Obama s-a întors fără gripă porcină dintr-o recentă călătorie în Mexic. Autorităţile americane au intrat în alertă acum câteva zile după ce un oficial mexican a murit la scurt timp după ce s-a întâlnit cu preşedintele american.

Autorităţile mexicane au dat asigurări că oficialul respectiv nu a murit de gripă porcină. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Robert Gibbs a fost asaltat cu jurnalişti, alarmaţi de moartea directorului Muzeului Naţional de Antropologie din Mexic, Felipe Solis. Obama cinase cu Solis în seara zilei de 16 aprilie.

"Nu a existat niciun moment niciun fel de ameninţare pentru sănătatea preşedintelui. Nici preşedintele şi, din câte ştiu eu, nici altcineva care a călătorit cu preşedintele în exerciţiul funcţiunii sale guvernamentale sau jurnalistice, nu a prezentat simptome îngrijorătoare", a spus Gibbs, nevoit să repete acest lucru de mai multe ori.

Ministrul mexican al sănătăţii Jose Angel Cordova anunţase că moartea lui Solis a fost cauzată de o patologie de care suferea dinainte de apariţia cazurilor de gripă porcină. Un oficial medical din administraţia mexicană precizase într-un comunicat că Solis suferea de diabet, deficienţe imunitare şi hipertensiune arterială, iar aceşti factori i-au precipitat decesul.

Însă în faţa îngrijorării cu privire la sănătatea lui Obama, accentuată după anunţul decesului lui Solis la o zi după întâlnirea cu preşedintele american, Casa Albă a publicat un comunicat al ambasadei Mexicului la Washington, potrivit căruia Solis a murit în 23 aprilie, la o săptămână după întâlnirea cu Obama. "A murit din cauza complicaţiilor dezvoltate pe o stare preexistentă, şi nu de gripă porcină", a confirmat ambasada.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite