Autorităţile sunt cu ochii pe activitatea Rodipet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile sunt cu ochii pe activitatea Rodipet
Autorităţile sunt cu ochii pe activitatea Rodipet

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solicitat Corpului de Control al primului-ministru să facă un control cu privire la situaţie de la Rodipet SA. AVAS spune că această măsură vine în completarea deciziei autorităţii de executare a gajului, de numire a unui administrator provizoriu la Rodipet Bucureşti şi de desfiinţare a contractului de privatizare ca urmare a nerespectării de către Magnar Two S.

În data de 30 iunie 2009, judecătorul delegat la Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de AVAS de reînscriere a Autorităţii ca acţionar la Network Press Concept SA (fosta Rodipet) cu un număr de 7.351.797 acţiuni, cu o valoare de 2,5 lei/acţiune, reprezentând 51% din capitalul social al acestei societăţi, ca urmare a solicitării AVAS de executare a garanţiilor reale pentru nerealizarea obligaţiilor investiţionale.

"Precizăm că, împotriva încheierii judecătorului delegat orice parte interesată poate formula recurs. Formularea recursului nu afectează valabilitatea înscrierii efectuate de judecătorul delegat în Registrul Comerţului. De asemenea, potrivit prevederilor hotărârii colegiului director al AVAS, Autoritatea urmează să facă demersurile legale în vederea desfiinţării contractului de privatizare şi sa acţioneze în vederea anulării actelor subsecvente încheierii acestui contract. Precizăm că, AVAS nu a avut în monitorizarea postprivatizare a contractului încheiat cu Magnar Two S.R.L. clauze care să afecteze relaţiile comerciale desfăşurate de Rodipet în activitatea de distribuţie a presei, şi care, indirect, să genereze pierderi acestei societăţi prin impunerea unor tarife preferenţiale",  se mai spune în comunicatul AVAS.

Diectorul general al grupului Awdi, din care face parte şi Rodipet, a declarat că decizia Registrului Comerţului este abuzivă de vreme ce firma şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale. Acesta a precizat că decizia va fi atacată prin recurs la Registrul Comerţului.

Compania Rodipet SA a fost privatizată în anul 2003, acţionari fiind în acest moment: Magnar Two SRL 83,9% (conform contractului de privatizare  51% din acţiuni au fost gajate în favoarea AVAS), YourHotels  SRL 15,9% şi Bassam Raymond Istanbouly 0,2%.

La sfârşitul lunii martie colegiul director al AVAS a anunţat că a decis desfiinţarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumpărătorul nu a respectat obligaţiile investiţionale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite