Autorităţile din Moldova au aflat cum se vor putea accesa fondurile structurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene, miniştrii Anca Boagiu şi Sulfina Barbu, a fost moderată de Corina Drăgotescu, directorul cotidianului Adevărul."Autorităţile române nu

Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene, miniştrii Anca Boagiu şi Sulfina Barbu, a fost moderată de Corina Drăgotescu, directorul cotidianului Adevărul.
"Autorităţile române nu trebuie să prisosească nicio secundă pentru a reuşi să cheltuiască banii care vor veni după aderarea României la Uniunea Europeană". Acesta a fost mesajul adresat de şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, zecilor de parlamentari, prefecţi, primari şi şefi de consilii judeţene din zona Moldovei. Aceştia au venit la Iaşi, la invitaţia Confederaţiei Naţionale Sindicale "Meridian", pentru a afla de la reprezentanţii guvernului cum vor putea cheltui fondurile structurale, evaluate, aşa cum spunea Scheele, la aproximativ 30 milioane de euro. Ministrul integrării europene, Anca Boagiu, le-a atras însă atenţia oficialilor că nu numărul de proiecte va conta pentru oficialii europeni, ci posibilitatea de finanţare a acestora. "Poţi să scrii proiecte, dar ele trebuie să fie bune, finanţabile," a declarat ministrul integrării.
Dezbaterea de la Iaşi este a cincea dintr-o serie de opt, organizată de Confederaţia Naţională Sindicală "Meridian", pentru popularizarea modalităţilor de atragere a fondurilor de preaderare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite