Autorităţile chineze din Hangzhou vânează mistreţii pe motiv că fură mâncarea turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacul de Vest, una dintre cele mai populare destinaţii din China, a început, de luni, o nemiloasă campanie de prindere şi ucidere a mistreţilor care au băgat spaima în turişti.

Lacul de Vest, una dintre cele mai populare destinaţii din China, a început, de luni, o nemiloasă campanie de prindere şi ucidere a mistreţilor care au băgat spaima în turişti.

Lacul, situat în centrul regiunii Hangzhou, în provincia Zheijiang din estul Chinei, reprezintă o adevărată atracţie pentru vizitatorii care, în ultima vreme, renunţă din ce în ce mai des la plimbări de frica mistreţilor.

Agenţia de ştiri Xinhua informează că echipe de vânători profesionişti au primit ordin să împuşte aceste animale periculoase şi incomode, însă e nevoie şi de echipaje de poliţie antrenate în această acţiune, pentru a se evita situaţiile în care oamenii ar putea fi răniţi.

Animalele şi-au făcut apariţia în această zonă încă din anul 2002 şi se estimează că, la ora actuală, există aproximativ 1.000 de exemplare în jurul lacului amintit. Împrejurimile înverzite, apa din abundenţă sunt atrăgătoare pentru mistreţi, iar prezenţa lor în peisaj nu mai uimeşte, în ciuda pericolului pe care-l reprezintă, pe nimeni.

Însă, deşi nu a fost înregistrat niciun atac asupra oamenilor, prezenţa animalelor sălbatice nu este bine primită nici de localnici, nici de turişti, relatează agenţia Xinhua. "Shanghai Daily" a prezentat în această lună cazul unor locuinţe devastate de atacul animalelor înfometate.

"În căutare de hrană, un mistreţ a pătruns în cantina unei universităţi, şi-a potolit foamea cu resturi de mâncare aflate pe mese, apoi a dispărut spre regiunile muntoase", informează publicaţia.

Cum iarna se apropie, hrana devine din ce în ce mai greu de găsit pentru mistreţii din zonele de munte, încurajându-i astfel să descindă în zonele populate şi să se înfrupte din bunătăţile localnicilor, un motiv în plus pentru autorităţi să grăbească acţiunea de alungare a animalelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite