Autorii unor jafuri armate, în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de jafuri armate a zguduit cartierul Mănăştur în 2006 şi 2007. După mai mulţi ani de procese, infractorii au primit o pedepasă care îi lasă în libertate. 

Infractorii clujeni au parte de pedepse blânde. Este şi cazul unor jefuitori care au recurs la violenţă. Cei doi atacatori care au jefuit cu arma în mână magazinul Elso din cartierul Plopilor au fost condamnaţi la patru ani de închisoare cu suspendare condiţionată şi încă patru, respectiv trei ani de supraveghere judiciară.
Magistratul Octavian Chirilă a pronunţat astăzi sentinţa, pentru clujenii Ionel Octavian Cucuruzan de 23 de ani şi studentul Ovidiu Miclăuş de 21 de ani. Cei doi au jefuit magazinul în ajunul Crăciunului din anul 2006. Au intrat la ora închiderii cu cagule pe faţă şi au ameninţat vânzătoarele cu un pistol şi un cuţit. Pentru că una din casiere a refuzat să le dea banii, a fost lovită cu brutalitate peste faţă şi trântită la pământ. Băieţii au dispărut în două minute cu peste 5.000 de lei.

Au tras cu pistolul în magazin

Acţiunea era prima şi cea mai agresivă, dintr-o serie de şase jafuri armate, desfăşurate într-un singur an, în magazinele alimentare din cartierul Mănăştur. Celor doi li s-a alăturat minorul Arnold Iordache Marian de 16 ani, racolat de la o sală de fitness.
Băieţii au fost reţinuţi de poliţişti, la un an de la prima lovitură, după jaful cu numărul şase, de la magazinul Enorm. Au fost consideraţi periculoşi, pentru că la unul din atacuri au folosit un pistol cu aer comprimat, trăgând un foc într-unul din magazinele atacate. Poliţiştii au găsit armele şi hainele într-un subsol de bloc.

Victimele sunt stupefiate

Băieţii nu au recunoscut iniţial decât cinci din jafuri, pentru care au fost condamnaţi anul trecut, la patru ani de închisoare cu suspendare condiţioantă, respectiv trei ani şi opt luni de închisoare cu suspendare condiţionată.
Procurorul Florin Mornăilă, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj ne-a declarat că la sentinţa de anul trecut, Parchetul nu a declarat recurs, fiind mulţumit cu decizia judecătorului.
Ulterior, celor doi li s-a intentat un nou proces, pentru jaful cu violenţă de la Elso. În acest caz sentinţa s-a pronunţat astăzi, instanţa rotunjind pedeapsa celor doi la patru ani cu suspendare.
Vestea că jefuitorii sunt în libertate i-a contrariat şi i-a intrigat atât pe anchetatori cât şi pe victime. Patronii magazinelor atacate sunt stupefiaţi. Eugen Farcaş de la magazinul Elso ne-a declarat că sentinţa este prea blândă. Poliţiştii sunt şi ei revoltaţi. „Este picătura care a umplut paharul, după un lung şir de condamnări cu suspendare, date în ultimii ani”, ne-a spus unul din anchetatori, care a dorit să rămână anonim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite