Automobilul electric pe trei roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina cu formă de avion are o autonomie de până la 200 de kilometri Compania americană Aptera va începe în decembrie producţia modelului Typ-1, sută la sută electric. Preţul unei

Maşina cu formă de avion are o autonomie de până la 200 de kilometri

Compania americană Aptera va începe în decembrie producţia modelului Typ-1, sută la sută electric. Preţul unei maşini va fi de 27.000 de dolari.

Anunţul privind dezvoltarea celui mai eficient vehicul hibrid, precum şi a unuia în totalitate electric, a fost făcut de americanii de la Aptera în luna martie a acestui an.

La acea dată, oficialii companiei declarau că nu pot estima cu precizie termenul de începere a producţiei, întrucât nu dispuneau de fondurile necesare pentru echipamente şi forţa de muncă specializată.

Investiţie de 24 de milioane de dolari

Recent, Aptera a anunţat că dispune de 24 de milioane de dolari, fonduri care vor permite companiei să dea startul producţiei automobilului electric, începând cu luna decembrie a acestui an, potrivit "Motor Authority".

Astfel, primele comenzi pentru vehiculul Typ-1 vor putea fi onorate la începutul anului viitor. Preţul unei asemenea maşini, disponibilă deocamdată numai în California, va fi de 27.000 de dolari.

Vehiculul care va intra pe piaţă începând din 2009 ajunge la performanţe pe care nu le-a mai dovedit niciun automobil electric până în prezent. Astfel, cu o singură încărcare, maşina parcurge până la 200 de kilometri, iar alimentarea totală, care durează câteva ore, se poate face folosind priza obişnuită.

Hibrid cu un consum de 0,784 litri la sută

Aceeaşi companie propune versiunea hibrid, dotat cu un generator pe benzină, care încarcă acumulatorii, şi un motor electric. Autonomia acestuia este de până la 1.000 de kilometri, cu un consum de 0,784 litri la suta de kilometri.

Ambele modele, atât hibridul, cât şi cel care funcţionează exclusiv cu electricitate, rulează pe trei roţi şi au o caroserie care prezintă rezistenţă redusă la aer, având în vedere forma aerodinamică, asemănătoare cu cea a unui avion.

Dotat cu scaun pentru copil

Interiorul maşinii are două scaune în partea din faţă şi un al treilea, pentru copil, în spate.

Vehiculul are mai multe elemente de siguranţă care protejează pasagerii în cazul unui impact frontal ori al unuia din spate.

Sunt prevăzute protecţii speciale în cazul răsturnării, ca şi airbaguri laterale pentru şofer şi pentru pasager.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite