Autocar cu nuntaşi spulberat de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tragic accident s-a petrecut, ieri-dimineaţă, la ora 4.50, pe un drum judeţean între localităţile dâmboviţene Gura Ocniţei şi Răzvad. Un tren personal a intrat în plin într-un

Un tragic accident s-a petrecut, ieri-dimineaţă, la ora 4.50, pe un drum judeţean între localităţile dâmboviţene Gura Ocniţei şi Răzvad. Un tren personal a intrat în plin într-un autocar care transporta 33 de persoane, ce se întorceau de la o nuntă.

Bilanţul accidentului: opt persoane decedate, 12 rănite grav, iar 13 cu răni uşoare. Sosit la faţa locului, şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Fătuloiu, a afirmat că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului, Romică Voicu, de 39 de ani, care nu a oprit la trecerea de cale ferată prevăzută cu semnalizare. Unul dintre pasagerii autocarului a descris cumplita scenă în care opt oameni au murit. "Mai mulţi pasageri i-au strigat şoferului că vine trenul.

El a afirmat că are timp şi a forţat trecerea". Martorul susţine că şoferul a ignorat inclusiv semnalele sonore şi luminoase date de mecanicul de locomotivă, în condiţiile în care avea vizibilitate la peste 400 de metri. Şoferul a murit la spital, la câteva ore după impact. Fătuloiu a afirmat că Romică Voicu a avut în trecut permisul suspendat pentru că a trecut cu autoturismul pe culoarea roşie a semaforului.

Weekend cu 22 de accidente grave

Autocarul BMG a fost împins de personalul Târgovişte-Ploieşti Sud aproape jumătate de kilometru pe calea ferată. La faţa locului, foştii nuntaşi îşi recunoşteau cu ochii în lacrimi rudele decedate.

Cinci persoane au murit în momentul impactului. După jumătate de oră de la accident şi-au făcut apariţia 15 ambulanţe din Târgovişte şi Pucioasa şi două autospeciale pentru descarcerare.

Cinci persoane au fost transferate la spitale din Capitală, două femei au fost internate în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca, una dintre acestea în stare de comă.

La Spitalul Judeţean din Târgovişte se aflau internate 13 persoane, cu fracturi sau traumatisme craniene, starea sănătăţii era stabilizată. Şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, a cerut structurilor de Poliţie Rutieră din ţară să intensifice acţiunile de combatere a indisciplinei rutiere şi să sancţioneze ferm abaterile.

Potrivit unei statistici realizate de Infotrafic, în acest sfârşit de săptămână, excluzând accidentul din Dâmboviţa, în 21 de accidente rutiere, şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 24 au fost grav rănite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite