Autobuzele supraetajate de la Constanţa, mai înalte decât cablurile electrice din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuzele de lux, supraetajate, inaugurate cu mare tam-tam sâmbătă de primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi de stafful său, în prezenţa ziariştilor, nu sunt tocmai confortabile pentru

Autobuzele de lux, supraetajate, inaugurate cu mare tam-tam sâmbătă de primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi de stafful său, în prezenţa ziariştilor, nu sunt tocmai confortabile pentru călători. Plimbarea de sâmbătă a scos în evidenţă o serie de probleme pe traseu. Dacă stai în picioare şi nu eşti atent, rişti să te trezeşti cu o creangă în cap sau să-ţi rămână şapca agăţată în vreun banner. Sau rişti, pur şi simplu, să fii plesnit peste ochi de vreun cablu suspendat prea jos. Şi asta pentru că unele dintre cablurile electrice şi telefonice trase deasupra bulevardelor din Constanţa nu sunt amplasate la o înălţime de cel puţin cinci metri, aşa cum cer normele europene, încurcând circulaţia.

Directorul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa, Dumitru Coiciu, ne-a asigurat însă că reţeaua electrică a troleibuzelor va fi ridicată, la fel ca şi toate cablurile şi bannerele amplasate deasupra bulevardelor, iar arborii vor fi toaletaţi.

Primăria Constanţa a achiziţionat în sistem leasing 10 autobuze supraetajate, cu 3 milioane de euro, cu scopul de a atrage cât mai mulţi turişti pe litoral. Maşinile au fost prezentate sâmbătă şi ar putea fi introduse în circulaţie în jurul datei de 1 mai. Primarul Radu Mazăre, care "a prezidat" inaugurarea de sâmbătă a autobuzelor, s-a declarat extrem de mândru de noua realizare şi a concluzionat îngândurat: "Dacă eram lăsat să îmi fac eu toate talentele, eram departe acum".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite