Autobuze ecologice în Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuze de transport în comun, cu combustibil pe bază de metilester de rapiţă în loc de motorină, vor circula, începând de astăzi, în Alba Iulia. Decanul Facultăţii de Mecanică

Autobuze de transport în comun, cu combustibil pe bază de metilester de rapiţă în loc de motorină, vor circula, începând de astăzi, în Alba Iulia.

Decanul Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Nicolae Burnete, iniţiatorul acestui proiect, a spus: "Vrem să punem în circulaţie, aşa cum am făcut şi acum doi ani, pentru prima oară în România, autobuze care funcţionează fără motorină, doar cu combustibili proveniţi din uleiuri vegetale. Este vorba despre metilester de rapiţă.

Acum doi ani am pus în circulaţie autobuze care au funcţionat cu amestec de ulei vegetal şi motorină". Directorul Societăţii de Transport Public Alba Iulia, Stelian Nicola, ne-a declarat: ,,Poluarea se va reduce cu 30-40%, iar biocombustibilul este mai ieftin decât motorina. Un autobuz vechi de 15 ani, care va folosi uleiul de rapiţă, consumă circa 25 de litri de combustibil la 100 de kilometri". La ora actuală există şapte furnizori de biocombustibil în ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite