Australia îşi cere scuze pentru molestarea copiilor britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre scuzele prezentate de premierul australian emigranţilor britanici, posibilitatea ca gena responsabilă de cancerul mamar să cauzeze boli cardaice sau resiunile puse de Obama pe înţelegerea nucleară cu Iranul. Printre alte subiecte, Zelaya respinge alegerile prezidenţiale din Honduras, iar Hugo Chavez a descoperit un nou duşman al revoluţiei sociale.

Australia îşi cere scuze pentru molestarea copiilor britanici. Premierul australian Kevin Rudd a cerut scuze unor emigranţi britanici - sute de mii de oameni - care au fost abuzaţi sau neglijaţi cât au fost în grija statului. Rudd a declarat că "îi pare foarte rău" pentru durerea produsă copiilor şi familiilor acestora, notează BBC. Între 1930 şi 1970, aproximativ 500.000 de "australieni uitaţi" au fost abuzaţi sau neglijaţi în orfelinate şi case de copii. Kevin Rudd a cerut scuze copiilor emigranţilor luaţi din Marea Britanie şi aduşi în Australia după război, de cele mai multe ori fără consimţământul părinţilor. În cadrul Programului Copiii Emigranţilor, care s-a terminat cu 40 de ani în urmă, Marea Britanie a trimis copiii săraci în Australia, Canada şi alte destinaţii, către "o viaţă mai bună".

Gena responsabilă pentru cancerul mamar poate cauza boli cardiace. O genă asociată cu cancerul mamar la una din zece femei evreice poate duce la riscul apariţiei bolilor cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe şoareci, care a folosit terapia prin gene pentru a îmbunătăţi funcţiile cardiace. Cercetătorii au descoperit că şoarecii cu gene defecte, numite BRCA1, prezină întărirea arterelor, un cunoscut risc pentru apariţia bolilor cardiace, scrie Bloomberg. Tratarea şoarecilor prin terapie prin gene pentru a "repara" gena viciată BRCA1 a îmbunătăţit fucţionarea vaselor de sânge.

Obama presează Iranul în privinţa înţelegerii nucleare. Preşedintele american Barack Obama a declarat că timpul expiră pentru diplomaţie, în cadrul unei dispute despre programul nuclear al Iranului, însă un înalt oficial a spus că ţine de Vest să arate sinceritate în ceea ce priveşte o înţelegere pe această temă. Rusia şi Franţa, ambele implicate în discuţii cu Iranul despre temerile Vestului în legătură cu ceea ce se crede a fi planuri pentru o bombă atomică, au pus de asemenea presiune pe Teheran, notează Reuters.

Zelaya respinge alegerile prezidenţiale din Honduras. Preşedintele hondurian exilat, Jose Manuel Zelaya, nu va susţine alegerile prezidenţiale care vor urma şi va cere suporterilor săi să facă la fel, a spus Zelaya într-o scrisoare adresată preşedintelui american, Barack Obama. Respingerea votului de către Zelaya, programat pentru 29 noiembrie, este ultimul obstacol către o rezoluţie care a forţat lovitura de stat din 28 iunie. Este de asemea pusă sub semnul întrebării puterea înţelegerii semnate de Zelaya şi preşedintele hondurian de facto, Roberto Micheletti, potrivit CNN.

Obezitatea, noul duşman al revoluţiei sociale venezuelene. Imerialismul american rămâne o problemă, dar Hugo Chavez a identificat o nouă ameninţare la adresa revoluţiei sociale din Venezuele: obezitatea. Preşedintele a dat alarma în legătură cu greutatea tot mai mare a compatrioţilor săi şi le-a cerut acestora să înceapă războiul cu obezitatea, spunând că revoluţia are nevoie de ei în cea mai bună condiţie fizică şi puternici, informează The Guardian. "Sunt mulţi oameni graşi", a declarat acesta într-un discurs televizat, adăugând că dieta şi exerciţiile sunt necesare.

Bună dimineaţa!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite